נמכרה לי עסקת התניידות לפלאפון מאורנג'.
העסקה כללה 5 מספרי טלפון ו-4 מכשירים, 3 מדגם סמסונג מג'יק טאץ' ואחד מדגם אייפון של אפל.
העסקה נחתמה בתאריך ה-29.12.09, 3 מכשירים הגיעו יומיים מאוחר יותר ואז בוצעה ההתניידות בפועל.
מכשיר האייפון הגיע יום למחרת, אך מאחר וזה היה יום שישי, ההתניידות עצמה נעשתה ביום א' ה-3.1.10.
כשהסוכן הביא את המכשיר הוא היה בתוך אריזתו המקורית כאשר זו הייתה פתוחה והמכשיר פועל והסים בתוכו.
כששאלתי לפשר הדבר נאמר לי שכך נהוג לעשות, כשבדיעבד הסתבר שמכשיר אייפון אמור להגיע ללקוח באריזה המקורית תחת צלופן והפתיחה אמורה להתבצע מול הלקוח או על ידו.
בבירור טלפוני של העסקה מול נציגי פלאפון, הסתבר שהיא לא תאמה את ההצעה שהתקבלה על ידי הסוכן והיו פערים גדולים ביניהן.
נעשה ניסיון על ידי מנהלת בשירות הלקוחות בשם יוליה לנסות לגשר ולהגיע להבנות, אך מכיוון שהפער נשאר גדול ולא תאם את ההצעה שלפיה השתכנענו לעשות את המעבר לפלאפון, החלטנו לבצע ביטול של העסקה כשבמהלך זה הייתה הבנה מצד שירות הלקוחות, וניתן על ידם אישור לביטול העסקה.
אי לכך, פנינו בתאריך ה-11.01.10 לתחנת השירות של פלאפון ברמת גן, ולאחר המתנה של למעלה משעה, התקבלנו על ידי אחד מהנציגים שקיבל לידיו את כל המכשירים והאביזרים באריזה המקורית כפי שהונחינו.
חשוב לי להוסיף ששמרתי על המכשיר מכל משמר באריזת סיליקון של חברת פלאפון אשר אמורה להגן משריטות, והמקרה היחידי בו היא הוסרה הינו כשמסרתי את המכשיר לבדיקה במעבדת השירות בירושלים בתאריך ה- 4.01.10.
הנציג נכנס למעבדה/חדר צדדי, ביצע בדיקה של המכשירים והאביזרים, אחר ניגש אל מנהל המשמרת ודיווח לו על ביטול עסקת אייפון.
מנהל המשמרת, שדקות מספר קודם לכן בדקנו איתו אפשרות של ביטול, וטען ש"החלטת פלאפון היא לא לבטל עיסקאות רכישה של אייפון גם אם הן נעשות בטווח הזמן הקבוע בחוק.
אותו מנהל (דור שמו) הסתכל על המכשיר מכל כיוון וזווית אפשרי והטיל וטו על ביטול העסקה בטענה שלמכשיר יש שריטה על הפנל האחורי, תגובה שהפתיעה אותנו מאד, התנהל ויכוח בינינו כשבויכוח נטען על ידו שהמכשיר "אמור להגיע במצב תקין לחלוטין ובאריזה המקורית הסגורה, כדי שניתן יהיה למוכרו לאחר". פה התעוררה השאלה ששאלנו "האם פלאפון ממחזרת מכשירים ומוכרת אותם כחדשים?" ונאמר לנו שכן היות ומדובר במכשיר יקר מאד, דבר שנשמע בלתי סביר והונאה של הצרכן שקונה מכשיר חדש ובעצם מקבל משומש.
השאלה שנשאלת היא: האם המכשיר שקיבלנו לא עבר תהליך דומה? מה גם שאנחנו לא ראינו כל שריטה או כל שפשוף, ונעזרנו בעיניים של אנשים בסביבה כדי לבחון את הדבר וגם הם לא ראו דבר.
נעשה ביטול לשלושת המכשירים האחרים, ונותרנו עם בעית האייפון שלא נפתרה, לכן פנינו טלפונית למוקד בו תועדה כל השתלשלות העניינים והובטחה לנו תשובה יום למחרת עד השעה 10 בבוקר.
היות וזו בוששה להגיע, יצרנו קשר טלפוני עם שירות לקוחות, הנציגה שפרה הבהירה שלא ניתן לבטל עיסקת אייפון, וביקשנו לשוחח עם דרג גבוה יותר שיכול לקבל החלטות.
חזרה אלינו מנהלת בשם אפרת שבפניה שוב גוללנו את השתלשלות העניינים תוך כדי החוק להגנת הצרכן המאפשר ביטול עסקת רוכלות, הצענו לה להראות לה את המכשיר כדי שתהיינה עיניים נוספות ואפילו גורם נייטרלי לבחון את "השריטה" ולהתייחס למקרה לגופו של עניין ולפנים משורת הדין, כמובן בלי להתעלם מקבלת המכשיר כשהוא לא באריזה הסגורה, היות המכשיר מוגן באופן מתמיד באריזת הסיליקון המשווקת ע"י פלאפון, ומסירתו לבדיקה במרכז פלאפון בירושלים כששם הוסרה אריזת הסיליקון, וכמובן חתימת העסקה המקורית על בסיס קבלת נתונים כוזבים. ציינו גם שאם יישפט שאכן קיימת השריטה הזו, אנו מוכנים לשלם על תיקונה כנדרש בחוק.
לא יתכן מצב שבו פלאפון נותנת קרדיט למהימנות העובדים שלה בלבד ובמקביל להתעלם לגמרי מטענות הלקוח ומהחוק.
היום חזרו אליי מהייעוץ המשפטי של החברה וטענו בפניי שאין לי רשות לבטל עסקה באייפון וזהו!
אודה לכם מאד אם תוכלו לתת לי חוות דעת.
עמיר