לא קיבלתי תשובה - דחוף!!!
פירסמתי לפני כמה ימים שאלה דחופה וטרם קיבלתי תשובה , בבקשה זה חשוב לי.
להלן ההודעה:
שלום, סבא שלי נפטר לפני כחודש והחוזה שכירות שלו עד אוגוסט.
בחוזה השכירות היא על סך 1700 ש"ח. ביטוח לאומי כבר הפסיק את קצבת הזקנה אך בעל הדירה טוען כי אנו מחוייבים על פי חוזה לשלם עד סוף תקופת השכירות. (אמא שלי חתמה על שטר ערבות). השאלה האם זה חוקי?
דבר שני,
בעל הדירה העלה את שכר הדירה וכל מי שבא לראות אותה בורח כי הוא מבקש 2200 ש"ח כשבבניין הזה שכר הדירה הגבוה ביותר מכל השכנים שילם סבא שלי שזה 1700 ש"ח . האם זה הגיוני שנשלם לו עד סוף תקופת השכירות אם הוא לא מצליח להשכיר את הדירה בגלל דרישת שכ"ד מוגזם? האם זה הוגן שאמא שלי תישא בעול התשלום? אנו מנסים למצוא שוכרים אחרים אך ככשומעים את המחיר החדש בורחים.
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
מצד אחד, לא ציינת האם בחוזה יש התייחסות למקרה של סיום לפני הזמן של השכירות או הבאת שוכר משנה או שוכר חלופי. מצד שני, ישנה הערבות של אמא שלך, שמעניין אותי לדעת באיזו צורה היא. האם ישנו שטר בטחון תקף? ערבות בנקאית? המחאה?
בכל מקרה, כמובן שההגיון הוא שאותו בעל דירה לא יכול להעלות את גובה שכה"ד כרצונו אלא הכוונה למציאת שוכר חלופי באותם תנאים.
באופן עקרוני זכות שכירות בלתי מוגנת מתבטלת במות השוכר (יש לבדוק את הסכם השכירות) ואם בוטל ההסכם השכירות בוודאי שאין צורך לשלם עד סוף תקופת השכירות והערבים מופטרים מהחוב.
אין באמור משום יעוץ משפטי ועליכם לפנות לעו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר