בתאריך 27/11/2009 שכרנו דירה בת"א. כשבאנו לראות את הדירה וטרם החתימה על החוזה הסברנו למשכירות שיש לתקן 3 דברים בדירה: 1. האמבטיה שהיתה חלודה לחלוטין 2. מרפסת חדר השינה - כל התריס החיצוני היה חסר וגם התריס שמהווה דלת כניסה - למעשה החדר היה פתוח לרחוב לחלוטין פרט לווילון, וזו קומה ראשונה על עמודים - הפך את הדירה ללא שמישה. 3. מרפסת המטבח המתפוררת - מהתקרה נופלות אבנים ורואים את הברזלים שמחזיקים אותה, יש שני בקעים בקיר החיצוני לאורך המפגש בין הקיר הפונה לחוץ לבין הקירות הפנימיים דרכם אפשר לראות את הרחוב - הקיר בסכנת קריסה... בעלות הדירה אמרו ששתי הדרישות הראשונות יבוצעו עד הכניסה לדירה ואילו מרפסת המטבח 'בטיפול' ותיקח יותר זמן כיוון שהעבודה הדרושה מסובכת יותר אך שהן יתקנו אותה. לפיכך חתמנו על החוזה. לצערינו לא הכנסנו לחוזה את נושא השיפוצים וסמכנו עליהן. עם הכניסה לדירה גילינו ששתי הדרישות הראשונות טרם בוצעו 'בשל מזג אוויר' (היה יום גשום אחד...), הדירה היתה מוכנה 4 ימים בלבד לאחר המועד, מה שגרם בעיות רבות במעבר המתכונן ועוגמת נפש.
נכנסו לדירה והמשכנו לדבר עם המשכירות בנוגע לשיפוץ המרפסת. במשך חצי השנה הראשונה היו להן שפע תירוצים, אפילו הצענו להם מספר בעלי מלאכה שמצאנו בעצמינו, אך הן סירבו. המשכירות היו מגיעות פעם בחודש-חודשיים 'להסתכל', וכלום לא התקדם. במהלך אפריל (בערך) שאל אותי אדם שנראה כפקח עירייה מה קורה עם המרפסת, ואמר שלדעתו זה לא חוקי ומהווה סכנה. העברתי את העניין למשכירות, ובתחילת מאי התקשרו אליי לשאול לגבי תאריכי שיפוץ. אמרתי להן שאני גמישה, פרט לתקופה החל מ 1/6 ועד 22/7 בה יש לי תקופת מבחנים (אני סטודנטית, בן זוגי עובד) ובה לא יכול להיות שיפוץ בדירה (מדובר ב5 ימי עבודה מלאים לפחות שלא יאפשרו לי ללמוד בבית).
בערב ה 26/5 התקשרה אחת המשכירות לבן זוגי והודיעה שהשיפוץ יבוצע ב 9/6. יום למחרת בבוקר התקשרתי אליהן והסברתי שאין לי אפשרות ללמוד במהלך השיפוץ, ולכן אני מבקשת שיזיזו אותו, מאחר והן ידעו את התאריכים. השיחה האחרונה היתה קשה מאוד (קראה לי ילדה קטנה וקפריזית וצעקה שאלך לגור אצל אמא שלי...). כל השיחות מהשבוע האחרון מוקלטות, והיא מאשרת שדיברתי איתה והסברתי לה ששיפוץ בתאריכים אלו יפגע בי מאוד ושאני מבקשת שלא יקבעו באותם תאריכים.
היא מצידה מסרבת להזיז את תאריכי השיפוץ.
לשאלתי - האם יש אפשרות למנוע מהן לשפץ את הדירה במועד זה? אני מפחדת שכל הזמן והמאמץ שהשקעתי במהלך השנה יאבדו... במידה ולא ניתן למנוע - האם יש עילה לתביעה?
הודעתי להן שבמידה והשיפוץ בחדר המדרגות שהן מתכננות בנוסף יעלה על רמת רעש מסויימת אחשיב זו כירידה באיכות החיים ואשלם להן שכ"ד חלקי בלבד. האם יש אפשרות לעשות זאת באמת או שיש לתבוע את השכ"ד חזרה רק לאחר התשלום?
תודה רבה מאוד וסליחה על ההודעה הארוכה...
החוזה אומר בסעיף 7:
"המשכיר יהיה רשאי להכנס למושכר בתיאום מראש עם השוכר בכל שעה סבירה כדי לברר אם ממלא השוכר אחר תנאי חוזה זה. כן יהא רשאי המשכיר להכנס למושכר כדי לבצע בו תיקונים - אולם אין באמור כדי להטיל על המשכיר חובה כלשהיא לבצע תיקונים במושכר. השוכר חייב לאפשר למשכיר או הבאים מטעמו להכנס למושכר לביצוע התיקונים. למשכיר הזכות להחזיק בעותק מפתחות המושכר"
הסעיף מחייב לאפשר להם להכנס, ואנו אכן מאפשרים להם, הסברנו שנשמח לשיפוץ בכל תאריך בשנת ההשכרה פרט לתקופת הבחינות.
האם הסעיף מורה על תיאום השיפוץ?
אציין שלו"ז השיפוץ הוא 5 ימי עבודה מלאים (לפחות) למרפסת הדירה ו 4 ימי עבודה מלאים נוספים (לפחות) לחדר המדרגות, השיפוצים יבוצעו ברצף.
ושוב תודה רבה :)
תודה רבה...
רביד שלום,
שאלתך אינה מתאימה לפורום אינטרנט. המקרה שלך הינו מורכב וכולל עובדות ופרטים רבים. מדובר בפרשנות של הסכם וגם בעניין ראייתי מאחר ולחלק מהדברים אין תיעוד בכתב. אני מציע לך לפנות לעו"ד לייעוץ ראשוני, ולשטוח בפניו את כל העובדות הרלוונטיות. בנוסף הציגי בפניו את הסכם השכירות. רק כך יוכל עוה"ד לנתח את המקרה שלך, ליעץ לך האם את יכולה להגיש תביעה, ואף לעמוד מאחורי ההמלצה שלו.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר