שלום,לאמי ולאח של אבי,בעלות משותפת על נכס:בית ישן על דונם.אמי מתגוררת בבית.קיבלנו הזמנה לדין לפירוק,מצד הדוד.מוסכם על שני הצדדים שהבית עומד למכירה.אנחנו לא רוצים פירוק.איך מתקדמים הלאה?תודה,אפרת
אפרת שלום,
לא הבנתי למי את מתכוונת כשאת אומרת "אנחנו לא רוצים פירוק". אם שני הצדדים הרשומים כבעלים - משמע, אמך ודודך - מסכימים כי השותפות תפורק על ידי מכירה לצד ג', הרי שזה מה שיקרה. בנוסף, גם אם צד אחד היה דורש את פירוק השיתוף על ידי מכירה לצד ג', הרי שזכאי לעשות זאת (במידה ואין הסכם שיתוף שנחתם בתוך השלוש השנים שקדמו) על ידי פניה לבית משפט.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
דותן,ראשית,תודה.אנחנו זה-המשפחה,אמא ,אחי ואני.בכל אופן,הנכס רשום על שם אמי.אין התנגדות של אמי למכירת הנכס,כלל וכלל.תלוי במחיר שיוצע.אבל היא לא מעוניינת בפירוק.חבל.אני מבינה שפירוק יכול להביא למכירת הנכס במחיר מצחיק.תודה,אפרת
אפרת שלום,
ראשית כל, אני מציע לכם לא להגיע למצב שהדוד שלכם יבקש פירוק שיתוף בבית משפט. זה יגרור עליות נוספות, וגם עלול להביא למכירת הנכס, אמנם לא במחיר מצחיק, אבל במחיר שאולי יהיה נמוך יותר משווי השוק אם הדוד שלכם יתעקש על המכירה. אני מציע שתשבו עם הדוד ותסכמו על מכירת הנכס לצד ג' בהסכמה. תסכמו גם באיזה דרך אתם רוצים להציע אותו למכירה (על ידי מתווך, על ידי פרסום מודעות באופן עצמאי, וכד'), ותצאו לדרך. במידה ושני הצדדים מסכימים למכור, אין סיבה שלא לנסות למקסם את הרווח שניתן להוציא מהנכס. במידה ואינכם רוצים למכור, אתם יכולים להציע לדוד שלכם לרכוש את חלקו. בנוסף, אני מציע לכם ללכת לעורך דין משותף, נייטרלי (לא מישהו שהדוד מכיר, ולא מישהו שאתם מכירים, אלא מישהו מבחוץ שקיבלתם עליו המלצה), על מנת שלא יווצר מצב של צד אחד נגד צד שני. עורך הדין יוכל לעזור לכם להוציא את המכירה לפועל, ולייעץ לכם במשותף כיצד למקסם את רווחיכם גם מבחינה מיסויית.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר