האם הנתון המופיע בנסח תחת כותרת "שטח במ"ר" לגבי כל חלקת משנה משקף את אותו נתון כפי שהוא כפי שמופיע בתלוש הארנונה של הדירה?
היינו, אם רשום השטח בנסח - לצורך העניין - כ61 מ"ר - הם זה השטח לחיוב בארנונה, (ואז מוסיפים לצורך חישוב שטח דירה מרפסת/מרפסות) או זה השטח הכולל גם חלקים שאינם נכללים בתלוש החיוב בארנונה וכך נהוג למדוד חלקות משנה בנסח טאבו? מה מוסיפים בנסח שאינו מופיע בארנונה? (מדרגות? לובי? גג?).
אני מנסה לחשב את שטח הדירה (לפני מרפסות), לנתון זה לא קיבלתי תשובה חותכת, מחר אני מגיעה אמנם עם אנשי מקצוע אבל חשוב לי לדעת אם קיבלתי מידע אמין או כוזב בדבר שטח הדירה.
כל העניין מאד מצער אותי, בסה"כ אני מאד רוצה להתקדם אבל מגלה כל העת דברים שלדידי היו אמורים להאמר בצורה שקופה בזמן מו"מ. אם אמרו לי שהדירה 70 מ"ר והיה והיא תהיה כולל מרפסות 67 מ"ר - ניחא. מוותרת על 3 מ"ר לחישוב.
אבל אם תהיה 65 מ"ר - לא הוגן.הצעת המחיר שלי היתה תמורה למטראז' שהתחייבו כלפיו המוכר והמתווך לפני בדיקתי.
5 מ"ר פחות - משמעותי ולא לעניין.
תודה רבה.
אורלי שלום,
חישוב השטח לארנונה שונה מהחישוב הרשום בטאבו, וגבוה ממנו. לחישוב הארנונה מתווספים החלק היחסי ברכוש המשותף (מדרגות לובי וכיו"ב).
אם את רוצה לדעת את החישוב המדוייק של הארנונה, את יכולה להשיג את זה במשרדי הרשות המקומית.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר