שלום רב
מדובר בחלקה השייכת בטאבו בבעלותנו , אולם מאושר בתוכנית המתאר כביש ברוחב של 13 מטר.
לפני מספר שנים מעוצה מקומית החליטה בלי קבלת אישור ממנו ו/או היתר ו/או הפקעה להכנין תשתית ביוב בשטח האמור לעבור בו הכביש.
אולם כתוצאה מאי קיומו של היתר ו/וא הפקעה לשטח האמור עדיין השטח שייך בבעלותנו לפי הטאבו .
מדובר בשטח של כ דונם וחצי , ומדובר בשטח מלא עצי זיית.
האם אני יכול לתבוע פיוצי מלא ו/או שווי שימוש בגין כל התקופה.
האם ניתן לתבוע סילוק יד , ו/או מחיר מלא לשטח הנמצא בשימוש תשתית הביוב ., כאשר יש לציין כי השטח הינו בטאבו 10 דונם , ומצד שני הכביש נוגס ב 1 וחצי דונם מהקניין שבבעלותנו.
ז"א האם פעולה זו מאפשת לי לקבל פיצוי מלא בגין הפלישה ללא הפקעה /וא היתר , כאשר ידוע לי כי יש בסמכות וועדת תכנון ובניה להפקיע שטח של 40% מכלל חלקה , למרות שדונם וחצי לא מגיעים עד 20% , אולם המקרה בו שונה כי אין הפקעה ו/או היתר , אלה יש שהכביש מאושר בתוכנית המתאר.
אודה לך אם אקבל תשובתך למיל שלי ו/או בהקדם האפשרי
שלום רב
ראשית יש לבדוק את מידתיות ההפקעה אם מדובר בצרכי צבור בתוכנית מתאר או בתוכנית מפורטת הפגיעה בשטח שלך צרכה להיות במידה שאינה עולה על הנדרש.
באשר לפצוי על ההפקעה:
נקבע עפ"י שווי הנכס במועד פרסום הודעת ההפקעה ובהפקעה עפ"י חוק התכנון ובניה 60 יום לאחר מכן.
כעקרון ישנה אפשרות להגיש תביעה בגין פגיעה ע"י התוכנית על פי סעיף 197,לחוק התכנון ובניה.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
קודם כול תודה על התייחסותך לפנייתי ,
אולם יש לי שאלה חשובה מאד , והאי מדובר בשטח בכלל לא מופקע אבל בתוכנית המתאר מאושר שם כביש , אך מעוצה מקומית החליטה להציב תשתית ביוב לפני שהפקיעה את השטח , עד עכשיו אין שום הפקעה לשטח שאמור להיות כביש לפי תוכנית המתאר .
האם מגיעה לי זכות לתבוע שווי שימוש וגם מחיר מלא , למרות שהשטח אם יופקע אינו עולה על 40% ?
ועל פי מה והאם יש פס"ד בעניין .
ומהו גובה הפיצוי המגיע לי אם מגיע.
שוב , על מנת להדגיש את העניין , השטח שהוצב בו תשית הביוב וחשמל , אמור להיות מיועד לכביש לפי תוכנית מתאר מאושרת , אולם השטח בטאבו עדיין על שמי , ומעוצה מקומית לא הפקיעה את השטח בכלל , אפילו לא טרחה לשלוח הודעה על הרצון שלה להיכנס לשטח ו/או להשתמש בו .
כולי תקווה לקבל תשובתך המלאה בהקדם , ומודה לך מאד על היענותך לפנייתי זו
בכבוד רב,
טאהא מאגד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר