אחיותי ואני ירשנו דירה ,אחיותי לא רוצות למכור אותה בטואנה שיש תוכניות עיריה לעיבוי בינוי ותהיה שוה , במידה ו100% מהדיירים יחתמו, 1500 ש"ח. בפועל הדירה שוה 700,00 ש"ח
אני לא מעונינת להחזיק בדירה זו כי איני מאמינה ש100% מהדיירים יחתום על מנת לקבל אישורים.(יש שם דיירים פגועי נפש וזקנים והם לא מעונינים לחיות בליכלוך והם לא צריכים חדר נוסף- אלו טענות השכנים).
האם אני יכולה למכור את חלקי לאדם אחר?
שאלה נוספת האם אני יכולה למכור לאחיותי במחיר של לפחות 900,000 ש"ח ?
אביבה שלום,
ראשית, אך אחד לא יכול להכריח אותך לא למכור. במצב בו את מתארת, בו חלק מהבעלים אינם מסכימים למכור, ניתן לבקש מבית המשפט "פירוק שיתוף". כלומר שבית המשפט יקבע שצריך לפרק את השיתוף בדירה ולמכור אותה. במצב כזה בית המשפט בד"כ ממנה כונס נכסים שינהל את המכירה. החסרון בהליך זה הוא העלויות המוכרבות גם מניהול ההליך על ידי עו"ד בבית המשפט, וגם משכר הטרחה שיש לשלם לכונס הנכסים. לכן, תמיד כדאי להגיע להסכמה בין הצדדים ולחסוך בעלויות.
לגבי מכירת חלקך לאדם אחר - אין מניעה שתעשי זאת, אך היכן תמצאי מישהו שיהיה מוכן לקנות רק חלק מדירה ולהיות תלוי בעוד שותפים?
הפתרון האידיאלי הוא למכור לאחיותיך את חלקך. המחיר בו תמכרי הוא כל מחיר עליו תסכימו ביניכן. אם לאחר שתדברו ביניכן תגיעו להסכמה שתמכרי להן לפי שווי של 900,000 ש"ח, מה טוב. במידה ולא תגיעו להסכמה ביניכן, תוכלו לקחת שמאי שיעריך את שווי הדירה, ולפי שווי זה ירכשו אחיותיך את חלקך. כמובן שגם זה כרוך בעלות תשלום לשמאי.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
אביבה שלום רב,
מאחר והדירה הינה בירושה מדובר בקניין אשר הינו בבעלות משותפת שלך ושל אחיותיך.
הדרך האופטימלית לטעמי הינה פרוק שתוף, כאשר קיימות מספר דרכים לפרוק : פרוק בעין, ואם אין הסכמה יורה בית משפט לגבי הנדון, פרוק ע"י מכירה, כאשר יתבצע הליך שקרוי התמחרות.
לטעמי, הנך יכולה להציע למכור את חלקך לאדם אחר בהנחה שהינו תלוי בשותפים.
אם תחפצי למכור לאחיותיך עליך ראשית להעזר בחוו"ד של שמאי מקרקעין וזאת על מנת לאמוד את השווי של הדירה בבעלותך.
בהצלחה רבה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר