הבעיה היא כזו אנחנו רוצים לקנות דירה מאדם שקנה מהקבלן ,הדירה עדיין לא מוכנה. הוא רוצה תשלום ראשוני בחתימת חוזה של שליש מהסכום ואחרי קבלת הדירה את כל השאר.
הקבלן לא מוכן לעשות העברת זכויות עד קבלת טופס 4 והמוכר צריך את התשלום הזה כדי לסיים את התשלום על הדירה. איזו אפשרות יש לי לבטח את עצמי בלי הערת אזהרה על הסכום הראשוני?מה שחשבנו זה שאת התשלום האחרון של המוכר לקבלן שאנחנו אמורים לשלם נרשום את שמנו על ערבות המכר. האם זה יכול לעזור?
העסקה תקועה רק בגלל זה-אשמח לעזרה
רון שלום,
על פי החוק, כאשר קבלן מוכר דירה הוא חייב ליתן לרוכש בטוחות בגין התשלומים ששולמו לו. הבטוחות באות להבטיח, בין היתר, את רישום הזכויות בדירה על שם הרוכש. כאשר את רוכשים דירה שהקבלן טרם רשם את הזכויות בה על שם הרוכש הראשון, אתם חייבים לדאוג שהבטוחות שניתנו לרוכש הראשון יועברו על שמכם. כך לדוגמא, במקרה שישנה הערת אזהרה לטובתו, הרי שהערת האזהרה צריכה לעבור על שמכם. במקרה שיש בידיו ערבויות בנקאיות, הן צריכות להיות מוסבות על שמכם. לכן, לא הייתי ממליץ לעשות עסקה מבלי שיש בידיכן את הבטוחות המתאימות. אני מציע לכם לא לחסוך, ולהיעזר בעורך דין המתמחה בתחום. עורך דין כזה ידע "לתפור" עבורכם את הפתאון המתאים, ולהתנהל מול החברה הקבלנית.
לגבי סרוב הקבלן להעברת זכויות - לא מקובל.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
נא ראה את תשובתו של עו"ד דותן לוי בנדון.
שלום רב רון,
לטעמי יש לרשום הערת אזהרה לגבי הדירה או לגבי חלק יחסי של הקרקע עליה היא נבנית זאת בהתאם לסעיף 126 לחוק המקרקעין, תשכ"ט- 1969
ובלבד שלא נרשמו לגביהם שעבוד, עיקול או זכות של צד שלישי שיש להם עדיפות על ההערה.
זאת בהסתמך על חוק המכר (דירות)
(הבטחת השקעות של רוכשי דירות), תשל"ה -1974
בנוסף, המוכר צריך למסור לכם ערבות בנקאית, להבטחת הכספים שתשלמו לו על חשבון המחיר, במקרה שלא יוכל להעביר לך בעלות או זכות אחרת בדירה כמוסכם בחוזה המכר, מחמת עיקול שהוטל על הדירה או על הקרקע שעליה היא נבנית או מחמת צו לקבלת הנכסים, צו פרוק או צו למנוי כונס נכסים שניתנו נגד המוכר או נגד בעל הקרקע.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר