שלום
ביתי עומד למכירה ע"י מתווך. התחיל מו"מ עם קונה אשר ביקש לשמור על דיסקרטיות ..ובתחילה רצה לקנות את הבית מבלי לראותו-מה שנראה לי חשוד...בהמשך הבנתי מדוע ..ואכן חשפתי את זהותו האמיתית ע"י עורך דינו. .דרשתי לעצור את המו"מ ולבטל העסקה. 2 שאלות: 1)במהלך המו"מ הגיעה אישה מטעם הקונה לראות את הבית לאחר שאני ביקשתי זאת והיא צילמה תמונות.האם אוכל לדרוש את גניזת התמונות?יש חשש שהן יעשו בהן שימוש לא ראוי..
2)כאשר שאלתי את המתווך לזהות הקונה הוא בתחילה שיקר ואז רשם שם לא מדויק של הקונה -יש לי הכל כתוב.
האם זוהי נקראת הטעיה? חוסר תום לב במו"מ ? הן של המתווך והן של הקונה היות והיה לו ברור שלא אמכור לו את ביתי אם אדע מיהו באמת?
תודה מראש.
יערה שלום,
אינך חייבת למכור את הבית למי שאינך חפצה. אם אכן היה ברור להם שאינך רוצה למכור לקונה הספציפי, והם ניסו להערים עליך, הרי שנראה כי זה אכן חוסר תום לב במו"מ. זכותך להפסיק את המו"מ, ובוודאי שאין חיוב בדמי תיווך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
לעו"ד דותן
תודה רבה על המענה המהיר.
אודה על מענה לשאלותי לגבי התמונות שצולמו ע"י הקונה-האם אוכל לדרוש מהם את גניזתם ?
האם יש מקום לתבוע את הקונה גם על פיצוי בגין אובדן לקוחות פוטנציאלים ?
האם ניתן לתבוע את המתווך על שיתוף פעולה עם הקונה?
שוב, תודה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר