האם בתור מוכר דירה עליי לחתום על יפוי כח בלתי חוזר , נוטריוני לפי סעיף 91 לחוק לשכת עורכי הדין תשכ"א 1961 לזכות עורך דיני ? לאחר שקראתי את החוזה נראה כאילו אני נותן לעורך שיני לעשות ככל העולה על רוחו בדירה . האם זה נוהל רגיל ?
תודה .
שלומי שלום,
אכן חתימה על יפוי כוח בלתי חוזר הינה הליך בסיסי המבטיח את קיומה של העסקה. יפוי כוח זה מופקד בנאמנות אצל עורך הדין שלך ומבטיח את האפשרות לסיים את בצוע העסקה גם במידה והמוכר מתחרט ו/או אינו משתף פעולה מסיבה כלשהיא.
מטעם זה, בין השאר, ראוי לבחור עורך דין אמין בעיניך.
בהצלחה
עורך דין רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
עורך הדין של העסקה הנוכחית הינו נטוריון , האם זה מספיק אמין או שעליי לבדור במקורות נוספים ואיזה ?
שלום רב שלומי,
על מנת לבדוק אודות עו"ד אמליץ לקבל המלצות אודותיו מלקוחות שנתן להם שרות בעבר ו / או בהווה.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
עו"הד שמייצג אותי בתור מוכר מייצג גם את הקונה , האם הדבר יכול לפגוע בי ? וכיצד אוכל להימנע מכך ?
בנוסף : אם חתמנו (אני והקונה) על זכרון דברים אצל עו"הד הנ"ל וכעת אינני מעוניין לשכוראת שירותיו ואכן להמשיך בחוזה יש עם זה בעיה מסויימת ?
שלום רב,
אין מניעה בעסקת מכר שעו"ד ייצג קונה ומוכר,
באשר לזכרון דברים:
מדובר בעסקה במקרקעין, על כן קיימת דרישת כתב.
זכרון דברים מחייב על פי הפסיקה חייב לעמוד בשני פרמטרים :
1. כוונת הצדדים ליצור חוזה מחייב "גמירות דעת "
2.קיום הסכמה בזכרון דברים על הפרטים המהותיים "מסוימות"
בהתקיים שני התנאים אזי זכרון הדברים מחייב.
ככלל, נוטים בתי המשפט לראות בזכרון הדברים חוזה מחייב לכל דבר,
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר