מכרתי דירה יחידה שהייתה לי במשך עשר שנים , והייתה לי אפשרות לנצל את הפתור ממס שבח. מאחר מבירורים שעשיתי ובכללם הזנת פרטי המכירה במחשבון מס שבח באתר של רשות המיסים יצא לי חישוב של שומה 0 שמשמעו "לא היה שבח".
מבירור טלפוני שעשיתי עם רשויות המס הוברר כי נערכה שומה ובגינה אני נדרש לשלם כמה אלפי שקלים. האם אוכל בשלב זה שכבר נערכה לי שומה עצמית לפנות אל רשויות המס ולבקש כעת לנצל את הפתור שכאמור לא נוצל על ידי ?
אודה לתשובה מוסמכת
בתודה
עודד
עודד שלום,
השאלה בשלב זה הינה פרוצדוראלית, ובעיקר לעננין המועדים. כמה זמן עבר ממועד מכירת הדירה וממועד קבלת השומה ממשרדי מס שבח?
יש לך זכות להשיג על השומה במספר ימים קצוב. כדאי בשלב זה להצטייד ביעוץ משפטי, אשר ילווה אותך בהליך.
בברכה,
נעם קולודני, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
עברו שלושה חודשים ממועד עריכת החוזה למכירת הדירה. הבקשה לשומה נשלחה לרשויות המס כשלושה שבועות ממועד החוזה.
כמו שאמרתי טרם קיבלתי את השומה ליידי אבל מבירור טלפוני שערכתי עם גורמים ברשויות המס נמסר לי על גובה השומה. אגב, באתר של רשות המיסים יש אפשרות לבדוק מצב שומה ושם רשום שהשומה טופלה ונישלחה כפי הנראה לעורך דין שלי בתאריך 21/10/10.
השאלה החשובה היא האם לאחר ביצוע השומה אוכל לחזור בי ולבקש כעת לנצל את הפתור שכאמור לא נוצל.
תודה על התייחסותך
עודד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר