רכשתי דירה לפני חצי שנה וחתמתי על חוזה רכישה שבחוזה היה רשום שעלי להשתתף בעליות הוצ' הנפקת ערבות בנקאית. לאחרונה שמעתי שלא מעט מהקבלני מנסים לגלגל את העליות של הערבות על הדייר למרות שלפי החוק חובתו להנפיק ערבות והוצ' חלות עליו .האם יש באפשרותי לטעון שלא ידעתי שזו הוצ' שלו והוא לא אמור לגלגל אותה אלי למרות שרשום בחוזה שאני אמורה להשתתף בעלות זו. איך אני אמורה לדעת כמה זה עלה לו הוא מחייב אותי 1% מערך הדירה
שלום רב,
לפי החוק, הוצאות הנפקת הערבות אכן צריכות לחול על המוכר, אלא אם כן נאמר בחוזה שיחולו על הקונה, ומנפיק הערבות הבנקאית הוציא קבלה על שם הקונה.
לכן, מה שאת יכולה לעשות זה לדרוש מהקבלן קבלה על שמך מהבנק המלווה. במידה ולא מביא לך קבלה, את לא משלמת. יכול להיות שזה יפתור את העניין. כך גם תדעי כמה בדיוק זה עלה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
בהמשך לתשובתך נאמר לי מהקבלן שהוא מוכן להוציא לי קבלה ממנו כי הוא שילם לבנק המלווה והבנק המלווה הוציא לו כבר קבלה הוא יכול להביא ממנו אישור על סכום התשלום עבורי.
אני לא מסכימה להסדר הזה אני לא רוצה לשלם את הערבות לא ידעתי שזו הוצאה שלו ולא שלי מה אני יכולה לעשות בנידון?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר