אני שוכרת דירה במתחם אשר מתוחזק על ידי חברת ניהול. כתוצאה מעימותים בין בעלי הדירות לחברת הניהול היה חודש שבו צומצמה תחזוקת המתחם כך שחדרי המדרגות והלובי היו מלוכלכים והבריכה וחדר הכושר היו סגורים. בחלק מהביניינים המעליות לא עבדו. כרגע אני מסרבת לשלם את דמי הניהול בעבור אותו חודש ומצפה שבעל הדירה ישלם או ישתתף איתי בהוצאה. האם יש חוק לגביי מקרה כזה? מה עליי לעשות?
דנה שלום רב
תשלום דמי נהול כמוהו כתשלום ועד בית: קרי בעל דירה מחויב לפי סעיף 58 לחוק המקרקעין להשתתף בהוצאות הדרושות ולהחזקה תקינה של הרכוש המשותף.
אני מניחה שכאשר חתם על חוזה השכירות נקבע כי את תשאי בתשלום דמי הניהול.
במקרה שתארת ישנן שתי אופציות:
1. לפנות לבעל הדירה ולבקש השתתפות בתשלום הואיל ונבצר ממך בחודש הנ"ל להשתמש בדירה באופן ראוי.
2. לשלם את הסך הנ"ל ואז לתבוע את חברת הנהול.
בכל אופן בכל אופציה שתבחרי, עליך למצות את זכויותיך כדין ועל פי חוק.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
בעניין תשובתך:
1. בעל הדירה מסרב בכל תוקף להשתתף בתשלום.
2. האם יש קייס לתביעה גם אם החוזה השמן שעליו חתמתי מכסה כל אופציה של תביעת חברת הניהול?
בתודה מראש
שירי
שלום רב
יש לעיין באופן יסודי בחוזה עליו הנך חתומה על מנת ליתן תשובה יסודית לשאלתך.
אם אכן החוזה מונע ממך לתבוע את חברת הנהול, אזי ישנן עילות נוספות בגינן ביכולתך לפנות לערכאות, אולם אחזור ואדגיש רק לאחר בחינת החוזה עליו חתמת.
עצתי לך, פני לסיוע משפטי בנדון.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
בעניין תשובתך:
1. בעל הדירה מסרב בכל תוקף להשתתף בתשלום.
2. האם יש קייס לתביעה גם אם החוזה השמן שעליו חתמתי מכסה כל אופציה של תביעת חברת הניהול?
בתודה מראש
שירי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר