שלום,
נכנסתי לדירה לפני כשלושה שבועות
את ניהול ההשכרה ניהל עורך דין כנציג בעל הנכס.
כאשר הגעתי לדירה היה ריח מוזר והעורך דין טען כי זה בגלל שצבענו וסיידו את כל הדירה(מה שבאמת היה נראה נכון) והיא עמדה סגורה לגמרי חודש מאז שהדייר הקודם עזב. כמו כן נשאלה השאלה האם הדירה שקטה ותשובתו הייתה שהיא שקטה ועורפית.הוא אמר זאות למרות שישנו פאב בקידמת הבניין.
עוד באותו הלילה הבנתי שהדירה אינה שקטה כלל והפאב עובד עד 4 לפנות בוקר גם בימי חול וגם לאורך
כל הסופה"ש.כמו כן לאחר כמה ימים בדירה התחילו להופיע סימני רטיבות במקומות רבים בדירה כמו כן עובש וטחב.
הבנתי לאחר מכן מהשכנים שהיו כמה וכמה דיירים שנכסנו לנכס לכמה ימים וישאר יצאו בגלל אותם הסיבות בדיוק.
אוסיף ואגיד שהעורך דין לקח דמי טירחה במעמד חתימת החוזה.
האם הוא ביצע הפרת חוזה ששיקר בנוגע למידע רלוונטי בנוגע לדירה?או שבעצם לא גילה מידע רלוונטי?
האם אני יכול לתבוע ממנו בחזרה את דמי הטריחה שאותם קיבל?
האם יש לו (לעורך דין)זכות לתבוע את הערבים מהצד שלי בחוזה,מכיוון שאני יוצא מהחוזה ואיני מוכן לשלם שום שכר דירה (אני מוכן לשלם חשמל וארנונה)בעבור התקופה ששהתי בדירה(שהוא בערף 21 יום עד שמצאתי דירה אחרת).
תודה על העזרה.
רן שלום רב
הנך מתאר סטואציה בה הוטעית לגבי מצבה של הדירה.
סביר להניח כי אילו ידעת על הפגמים שגילית לאחר שנכנסת לדירה לא היית חותם על חוזה השכירות.
בנוסף , על פי חוק השכירות והשאילה, מדובר בחוסר התאמה בין מה שהובטח לך לבין הנכס שקבלת בפועל.
אשר על כן, בעת בטול החוזה כפי שמתואר, בשל טעות ו/או הטעיה ישנם מספר סעדים משפטיים אשר הנך זכאי המעוגנים בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א- 1970.
באפשרותך להסתייע ביעוץ משפטי פרטני אשר יבחן באופו יסודי בחוזה השכירות על צרופיו.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
איך אני יכול לבטל את החוזה?
האם עליי לשלוח לו במכתב רשום את רצוני לביטול החוזה,בצרוף הסיבות?
כמו כן ברשותי הקלטות שלו שהוא מצהיר שלא אמר לנו על הרעש ותמונות של התקדמות הרטיבות עד שהוא נהפך לטחב ועובש.
האם לצרף את זה למכתב?
או שזה יכול לעשות רק דרך עורך דין?
רן שלום רב
חן חן עבור התודות.
דרך ביטול החוזה יהיה בהודעה לצד השני תוך זמן סביר מיום שנודע לך על העילה שבגינה הנך מבקש לבטל את החוזה.
כפי שציינתי בתשובתי באפשרותך לפנות ליעוץ משפטי פרטני בנדון .
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר