שלום רב. ברשותי דירה על שמי שרכשתי בכוחות עצמי לפני כ- 13 שנה, יש לציין שאני משלם חודש בחודש משכנתא על הדירה מאז ומעולם. בדירה מתגורר כמעט מיום הרכישה אחי, ללא חוזה שכירות מסודר - הוא היה משלם לי במזומן פה ושם עבור המגורים אבל לא מעבר. כעת לאחר זמן רב יש לי צורך בדירה ועל כן ביקשתי ממנו להתפנות - כבר מספר רב של פעמים ובכל פעם אני נתקל בסירוב ובתירוץ כזה או אחר (מי היה מאמין... אחרי כל העזרה) - בכל אופן, רציתי לדעת היכן אני עומד מבחינה משפטית? כמובן שהדירה הינה על שמי בלבד ואני יכול להראות את המשכנתא אשר אני משלם בכל חודש כבר 13 שנה ויש עוד 7 שנים טובות למשכנתא... אם הוא מסרב להתפנות, מבחינה משפטית יש לי את הזכות המלאה לדרוש את הדירה גם אם נתתי לו לגור שם במשך השנים? הוא לא יכול לדרוש בעלות ככה סתם על הדירה רק כי הוא גר שם (כמעט בחינם!), נכון? מה עושים במצב כזה - מזמינים משטרה לפנות בכוח? פונים לבית משפט? או מה בדיוק... אשמח לכל עצה - תודה רבה
יעקב שלום,
עליך לפנות לבית המשפט ולהגיש תביעה לסילוק יד (תביעת פינוי).
המשטרה לא תעזור לך, מכיוון שאחיך גר בדירה בזכות (שאתה הענקת לו).
בעקרון, עצם המגורים בדירה לא מכונן זכות לאחיך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר