הורי גרים בבניין בן 4 דיירים בת"א 2 קומות על עמודים. הדיירים בקומה העליונה מעונינים במעלית. הדיירים בקומה התחתונה (הורי ושכן נוסף) לא מעונינים בהתקנת המעלית. השכנה בקומה העליונה (לא מעל הורי) לוחצת ומתעקשת, על מעלית. השכן מעל הורי (כאילו לא מעוניין) אבל הוא מסית אותה נגד הורי ויש המון שנאה וריבים.
לשכנה שמתעקשת לבנות מעלית יש ילדים נשואים שבאים בכל יום ו' לבקרה. בכל שבוע הילדים באים ורבים עם הורי וצועקים עליהם בגלל התנגדותם למעלית. הורי מסרבים כי השכנה מתעקשת לבנות את המעלית בצד החלון מכיוון הסלון של הורי.
המעלית תחסום את האור והאויר בסלון. היום (יום ו') הילדים של השכנה באו להורי בצעקות מדוע הם מסרבים למעלית. במקרה אחי ואני הזדמנו לתקרית (כמעט היו מכות), הם אמרו אנחנו מצפצפים על החוק ונבנה מעלית על אפכם ועל חמתכם.
אבי חולה סרטן והוא אחרי 2 ארועים מוחיים. אימי גם בעלת כיליה 1 (סרטן) בעלת לחץ דם גבוה כולסטרול....
מה עלינו לעשות ולמי לפנות כדי לעצור את ההליכים (היום הגיע מודד למעלית מטעמם).
שבת שלום ותבוא עליכם הברכה
שמי אילי
אילי שלום רב
על מנת למנוע הקמת מעלית יש להוכיח כי התקנת המעלית תגרום לפגיעה מהותית לדירת הוריך בשל הוספת המעלית.
זאת ניתן לעשות במסגרת הגשת תביעה למפקחת על המקרקעין.
ואוסיף כי על מנת להקין מעלית רוב של שני שלישים מבעלי הדירות רשאים להחליט על התקנת מעלית באסיפת הדיירים הכללית בכפוף לשני תנאים :
1.ניתן לקבל היתר בניה להתקנת המעלית.
2.אין בהתקנת המעלית פגיעה ממשית ברכוש המשותף בדירות האחרות או בחזותן.- זאת על פי סעיף 59 ו' לחוק המקרקעין.
בהצלחה .
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
הציעו לי לגשת לעירייה למחלקת ההנדסה.
בררתי האם יש בקשה למעלית ע"י הדיירים.
נאמר לי שעדיין אין.
הקשיתי ושאלתי האם יש סיכוי שייבנו בלי אישור הדיירים?
היועצת אמרה שהם מסתבכים עם תביעה משפטית.
הרגעתי את הורי בתשובות שקיבלתי ממך ומהיועצת של העיריה.
עו"ד יקרה אני מודה לך על התגובה המהירה .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר