אני ועוד שני בני דודים ירשנו חנות מדודה (לכל אחד שליש) ועכשיו היא רשומה על שמינו בטאבו.
אני ועוד יורש מעונינים להחזיק בנכס והשלישי מעונין למכור. הוא דורש מאיתנו מחיר מאוד מופרז עבור חלקו. יש שוכר טוב לחנות כבר מספר שנים. כעת הגיע זמן חידוש הסכם השכירות. כאמצעי לחץ היורש השלישי לא מוכן לחתום על החידוש . האם מספיקה חתימה של שניים (שהם בעצם מהווים הרוב)מתוך השלושה? אני מניח שהשוכר לא ירצה להישאר ללא חוזה ואפילו אם יסכים עבורינו זה מצב בעייתי.
משה שלום,
אינכם יכולים להשכיר את הנכס ללא הסכמת כל הבעלים אך התנהגותו של השותף חייבת להיות בתום לב ונראה כי כך הם פני הדברים ועל כן דומה כי נכון יהיה להוציא לשותף הסרבן מכתב המטיל עליו אתה אחריות לנזקים והפסדים הנגרמים בשל התנהלותו
לעניין המכירה כמובן שאינכם חייבים להסכים למחיר הגבוה הנדרש והנכם יכולים לפנות לבית המשפט בתביעה לפירוק שיתוף
תביעה זו הינה הליך די מהיר באופן יחסי והינה כמעט נטולת הגנות כך שלעיתים קרובות העניין מסתיים בדיון הראשון
בהצלחה
עו"ד רענן גל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר