שלום רב, נגמר לי חוזה השכירות. בעלת הדירה רצתה להעלות לי את שכ"ד. אך אני אמרתי שאם היא מעלה -אני עוזבת. היא אמרה שתחשוב על כך. בינתיים מצאתי דירה. היא אמרה כי היא אינה מעלה לי את שכ"ד ולדבריה אני צריכה להשיג שוכר דירה אחרת. כאשר בישרתי לה שאני עוזבת היא כעסה והוסיפה כי אני אמרתי שאני נשארת אם היא לא מעלה לי את הסכום. וזה תקף לדבריה. בנוסף, יש אצלה כנראה צ'ק שנכתב בטעות לעוד חודש|+שטר ביטחון והיא מאיימת כי תפקיד אותם.
שאלותיי:
1. האם אני חייבת למצוא דייר אחר במקומי, למרות שתם החוזה?
2. אני יודעת שאני צריכה לשלם על שהותי בימים עד הפינוי כמה נהוג? בחוזה לא כתוב מחיר.
3. כאשר אני יוצאת מהדירה אני צריכה למסור לה את המפתח. מה קורה אם היא מסרבת לקבל עד שאמצא דייר אחר?
אני מחכה לתשובה מהירה. אני נסערת כי בעלת הדירה עלולה להפקיד כספים מהצקים שלי שנמצאים אצלה
אנא מחכה לתשובה תודה, ליאת
ליאת שלום רב
במענה לשאלותיך:
יש לעיין בחוזה השכירות באופן יסודי ולבחון את תנאיו.
ככלל, מציאת דייר חלופי, על פי חוק השוכר רשאי להעביר לאחר את הזכות להשתמש במושכר בהסכמת המשכיר, אולם אם לא הסכים המשכיר מטעמים בלתי סבירים רשאי השוכר לעשות את העיסקה ללא הסכמת המשכיר.
שוב אציין כי יש לבדוק מתי תם החוזה.
הואיל והפורום אינו מעניק יעוץ פרטני באפשרותך להסתייע ביעוץ משפטי אשר ינחה אותך בהתאם.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר