שלום, שמי מתן,אני סטודנט ואני שוכר דירה באיזור הצפון, סמוך למוסד לימודיי. חוזה השכירות ביני ובין בעל הדירה נחתם לפני כארבעה חודשים. לקראת סוף השבוע האחרון נגרמה תקלה בארון החשמל בבית והזרם ניתק. אציין שלא חיברתי מספר גדול מהרגיל של מוצרי חשמל לשקעי החשמל. ניסיתי באותו הזמן לתפוס את בעל הדירה ולא הצלחתי, לאחר מכן קראתי לאחראי וועד הבית והוא בדק ואמר להזמין את חברת החשמל. כשהגיע נצג החברה, בדק את ארון החשמל ואמר ששאין ברירה אלא להזמין חשמלאי.
ניסיתי שוב להשיג את בעל הדירה והפעם הצלחתי, סיפרתי לו שאין חשמל בבית ושצריך להזמין חשמלאי. בעל הדירה הסתייג מאחריות ואמר שאני צריך לשאת בתשלום ולסדר הכל בעצמי. הזמנתי חשמלאי ושילמתי לו, בעוד שבחשבונית שקיבלתי ציין החשמלאי "שהיה קצר בלוח החשמל עקב גיד משוחרר בארון החשמל. בנוסף הפחת בארון לא היה תקני".
שאלתי היא האם במקרה כזה שבו נגרמה תקלה לדירה עקבתקלה בארון החשמל ולא בגללי - אני, שוכר הדירה, צריך עפ"י החוק לשאת בנטל התשלום?
תודה רבה
מתן שלום רב
שאלתך הינה בנדון אחריות בעל הבית לתיקון נזקים בדירה שכורה ואני מניחה הינה בהמשך לשאלתך הקודמת בנדון.
ככלל, יש לעיין תחילה בחוזה השכירות עליו הנך חתום על מנת לבחון את מחויבות השוכר והמשכיר וכיצד הוגדרו בחוזה השכירות החוק מגדיר מפורשות את חיובי המשכיר אל מול חיובי השוכר.
בנוסף אם עסקינן בתקלה אשר הינה כתוצאה מבלאי סביר אזי עלות התיקון הינה על בעל הבית
אם עסקינן בתיקון אשר נובע כתוצאה משימוש בלתי סביר אזי העלות הינה על השוכר.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עו"ד.
אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר