שלום רב אני מכרתי בית קרקע ביוני 2009 בספטמבר אותה שנה קניתי דירה חדשה מקבלן (חתמנו על חוזה וכבר שילמתי את כל עלות הרכוש) שתהייה מוכנה לאיכלוס באוגוסט 2011 שילמתי מס רכישה כמו שצריך השאלה שלי שאם עכשיו יש לי אפשרות למכור את הדירה בסכום גבוה יותר יחסית לסכום הקניה האם זה אפשרי (עדיין אין לי מפתח הדירה עוד לא מוכנה) האם אני צריכה לשלם כנס כלשהו למדינה או אחוז כלשהו למדינה גבוה יותר מאשר אם הייתי מוכרת 5 או 10 שנים לאחר מועד הקניה כלומר אם יש תקופת זמן מסויימת מתאריך הקניה שצריך לחכות ולא כדאי למכור את הרכוש תודה
אווה שלום,
ראשית, עד אשר לדירה החדשה אין טופס 4 תעודה המעידה על אפשרות חיבור לחשמל, לא כדאי למכור הדירה, מאחר ותהיה מחוייב במיסוי גבוה בשל כך.
שנית, יש לבחון מהם סעיפי הפטור ממיסוי בגינם בקשת פטור ב 2009. ייתכן ולא נוצלו פטורים המאפשרים מכירת הדירה הנוכחית בפטור ממיסוי גם כן. יש לפנות לעוה"ד שהגיש המש"ח בעסקה הקודמת.
בברכה,
נעם קולודני משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר