שלום,
אני משכירה דירה מזה 4 חודשים.מההתחלה היו המון ליקויים בדירה שהתגלו רק עם הכניסה אליה כגון תריסים שבורים שהסותר,גג לא מסוייד ודוד לא תקין שבעל הדירה נשאל ישירותלגביהם ואמר שמדובר בדוד חדש ושהגג סויי לא מזמן.לאחרונה תיקנתי את הדוד על חשבוני ופניתי לבעל הבית טרם התיקון והוא סירב לשאת בהוצאות.בנתיים עבר שבוע והוא מסרב לשוחח איתי ולא עונה לטלפון.כמו כן הוא גם החל לטעון שאני חייבת לו כסף ששולם לו במזומן לפני 4 חודשים\(השוכרת השנייה הייתה עדה לכך).האם על רקע זה אני יכולה לתבוע גם שחרור מהחוזה? הוא לא מאפשר לי אפילו להודיע לו שאני לא מעוניינת להישאר בדירה..תודה מיכל
מיכל שלום,
במקרה של מצג שווא כמתואר בפנייתך ניתן לדרוש את ביטול החוזה. יש לקחת בחשבון תביעה שכנגד מצדו של המשכיר ו/או מימוש שטר חוב או כל בטוחה אחרת שניתנה. כמובן, ניתן להתנגד לכל ההליכים הנ"ל, אך הדבר כרוך בהליכים משפטיים.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
אני מגישה תביעה נגדו בכל מקרה על רקע הסירוב שלו לתקן את הדוד,אני מעוניינת בהקשר זה לבקש ביטול של החוזה.השאלה היא האם מספיק הצהרות של עדים לדברים הלוו כיוון שאין לי הוכחות של ממש למעט תמונה שצילמתי בעת הכניסה לדירה.הרי מבחינת החוזה שאני חתומה עליו מצויין שקיבלתי נכס תקין...
מיכל שלום,
נטל ההוכחה בתביעות אזרחיות רובץ לפתחו של התובע/ת. משכך, ככל שתתמכי את גרסתך בראיות כך יגדלו סיכוייך בתביעה. ברמת העיקרון, אין שום מניעה לבקש את ביטול החוזה, רצוי לציין שאת מבקשת לפצל את סעדייך ולתבוע ראשית את ביטול החוזה.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר