בוקר טוב, לפני כחודש התבשרו בעלי הדירות בבניין שאני גרה בו שכל דירה צריכה לשלם חלק יחסי עבור תיקון צנרת ביוב שהזמין דייר אחת מדירות הקרקע (יש אחת בכל צד ובסה"כ 4), בשל נזק לדירתו (בגלל בלאי של החלק של הצנרת מתחת לדירתו המובילה לברכת הביוב). כעקרון אני תמיד משלמת את חלקי אבל לפני כ 8 שנים (!) עבור תיקון דומה של דירת קרקע בצד שלי (התיקון הנוכחי לא בצד שלי) נדרשנו לשלם רק בעלי הדירות של הצד והתיקון של אלפי שקלים התחלק רק בין 4 דירות בלבד, ואכן שילמתי את חלקי (ברשותי כל הניירת). אציין כי הועד אז והיום התחלף, הועד אז החליט שהתיקון הוא רק בין דירות באותו צד (ואגב הועד לא נמנה עליהן..) והועד הנוכחי טוען שכלל הדירות צריכות להשתתף, הייתי רוצה לדעת איזו מן ההחלטות של הועד היתה הנכונה - לחלק התשלום רק בין הדירות של אותו צד או בין כלל דירות הבניין. אם כלל הדירות צריכות להשתתף בתיקונים שכאלה - האם אני יכולה "להזדכות" ע"ב התשלום של מאות שקלים ששילמתי אז? התיקון עדיין באחריות. תודה רבה!
קיי שלום,
ברמה העקרונית חוק המקרקעין מטיל חבות על כל דייר בבניין המשותף לשאת בהוצאות החזקת המבנה לפי חלקו היחסי. אולם, ייתכן ומעיון בתקנון הבית המשותף ניתן יהיה ללמוד, כי קיימת הוראה אחרת בנוגע לכך.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר