אני במו"מ לחתימת חוזה רכישת דירה על הנייר >> 2 שאלות:
1. הסכמתי שפריסת התשלומים לא תהיה תלויה בקצב הבנייה אלה לפי תאריכים מסויימים, אך הקבלן רוצה לחייב אותי לשלם אך ורק בתאריכים אלו ולא לפני (כדי שירוויח את המדד). כלומר אם יש לי כסף אז אסור לי לשלם לו לפני התאריך.
2. יש סעיף בחוזה שמציין כי הקבלן לא חייב להשתמש בחומר בעלי תו תקן ישראלי.
3. כרגע חתמתי רק על הצעת מחיר לשמירת הדירה כי לקבלן עדיין אין היתר בניה. הוא יקבל את ההיתר רק בעוד 3 חודשים ורק אז נוכל לחתום על החוזה, אך הוא רוצה להצמיד לי את המחיר שנקבע למדד (כלומר בעת חתימת החוזה המחיר יעודכן).
האם הוא יכול לעשות דבר כזה? האם זה מקובל?
מה אני אשם שהוא עדיין לא קיבל היתר.. אני מצידי מוכן לשלם לו עכשיו אבל הוא לא יכול לקבל תשלומים.
האם לדעתכם זה נהוג ונפוץ או שעליי להתעקש ולעמוד על הרגליים האחוריות.
אנא אל תמליצו לי לקחת עו"ד, כבר לקחתי אך אני מעוניין ומעריך מאוד גם בדעת הפורום.
אלי שלום,
אענה ראשון ראשון ואחרון אחרון:
1. מקובל להוסיף בחוזה הרכישה שהקונה יוכל להקדים תשלומים בהודעה מראש של X זמן (24, 48 שעות). הקבלן אמור להעדיף לקבל כסף כמה שיותר מוקדם. אם הכסף אצלו אזי המדד לא אמור לשנות לו.
2. כדאי להתעקש על תו תקן ישראלי במקרים בהם ישנו כזה.
3. ניתן לחתום על חוזה גם לפני קבלת היתר בניה. במקרים שטרם התקבל היתר בניה, חותמים על נספח להסכם שאומר שאם עד למועד X לא התקבל היתר בניה, הקונה רשאי לבטל את ההסכם ולקבל את כספו בחזרה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר