לפני מספר שנים רכש האב בית צמוד קרקע עם זכויות בניה שלא נוצלו ורשם את הדירה על בנו. היום הבן מעוניין להחזיר את הבית על שמו של האב (העברה ללא תמורה). האם יחול פטור ממס שבח לפי סעיף 62 לחוק ושליש מס רכישה? או שמא יש השפעה לעובדה כי מדובר בבית עם זכויות בניה שלא נוצלו?
זכויות בנייה הם זכויות במקרקעין. לפיכך יהיה פור לפי סעיף 62 אך קיים סיכוי שיהיה חיוב במס רכישה (1/3) על השווי של זכויות הבנייה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

יצחק שלום, העברת דירה ללא תמורה צריכה להיות אותנטית וככלל, מתן המתנה הינו ללא סייגים. ככל ומבוקשות אי אלו התניות, יש להתייחס לכך באופן פרטני. מוזמן ליצור קשר טלפוני להכוונה: 03-6344550. בהצלחה, ...
המשך תשובה