בסעיף 49 ו (ג)1 לחוק מסוי מקרקעין(שבח מכירה ורכישה ). נקבע כי יראו קבלת 50% לפחות ממחיר הדירה במתנה, כקבלתה במתנה. האם בעסקה שכזאת תשלום מס הרכישה הוא שליש? לכן יופחת. גם מס הרכישה לשליש?
לא יופחת כי העיסקה איננה עיסקת מתנה כהגדרתה בחוק לפי סעיף 62. עצם העובדה שהכסף ניתן במתנה לא נותנת את הטבות המס של עיסקה בין קרובים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אור שלום, חסרה אינפורמציה ונתונים נוספים על מנת להתייחס לשאלתך הפרטנית. מוזמן ליצור קשר טלפוני להכוונה. בברכה, דניאל לשם, עו"ד...
המשך תשובה