שלום, לבעלי דירה מלפני הנישואים בשווי 700 אלף ש"ח, כרגע אנחנו מעונינים לרכוש נכס בשווי 1700000. האם יש דרך לבטל או להקטין את מס הרכישה? אין לבעלי בעיה שהדירה תהייה רשומה על שמי או לערוך כל הסכם שצריך על מנת להפחית את המס. האם כדאי שיעביר את הדירה לאביו, כלומר למכור לו אותה ולאחר מכן לקנות בחזרה ? האם יש במכירת הדירה מיסים שצריך לשלם? אודה לעזרתכם
מדובר בשאלה מורכבת ויש לערוך תכנון מס ספציפי, אותו לא ניתן לעשות במסגרת זו. לצורכי מס את ובעלך נחשבים ליחידה אחת, כך שלא יעזור לרשום את הדירה על שמך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

סיגל שלום. המקרה המתואר שלך הוא בדיוק הסיבה שכדאי לבחון ייעוץ לפני עסקה מאשר לאחריה. על פי הוראות סעיף 49ב יש אפשרות לקבל פטור בעת מכירה רק אם יש "אחד" מבין החריגים - להלן הנוסח: 49ב. המוכר...
המשך תשובה