לפני 24 שנים קיבלתי מאמי דירה וגרתי בה דירה יחידה. אין לי קבלות כמה הבניה עלתה לה. האם אני צריך לשלם מס רכישה?

שלום רב.
אם מדובר בדירה שהתקבלה במתנה והיא דירתך היחידה - הרי שעקרונית בעת מכירתה קיים פטור ממס שבח עד לתקרת הפטור (כ-5,000,000 ש"ח).
תשומת לב שאין מדובר בפטור מלא ויש לבחון את הנסיבות.
מוזמן ליצור עמנו קשר ונשמח לסייע!
אושר אלקיים משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

סיגל שלום. המקרה המתואר שלך הוא בדיוק הסיבה שכדאי לבחון ייעוץ לפני עסקה מאשר לאחריה. על פי הוראות סעיף 49ב יש אפשרות לקבל פטור בעת מכירה רק אם יש "אחד" מבין החריגים - להלן הנוסח: 49ב. המוכר...
המשך תשובה