שלום רב, אני עובדת בחברת סיעוד. יש לי 92 ימי חופשה. במשך 14 שנה שאני עובדת לא מאשרים לי חופשות כשאני מבקשת בטענה כי אין מישהיא[ שתחליף אותי (לרבות המקרים הבודדים שילדי פנו למעסיק שלי שיאשר לי חופש) אתמול פניתי שוב לבקש חופש ושוב סורבתי . מה עלי לעשות על מנת שיתנו לי את החופש המגיע לי ומה החוק אומר? האם לשלוח להם מכתב בקשה ?
המעסיק הוא אשר קובע את מועדי החופשה. החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעסיק ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
055-4532942
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חוקי, אבל צריך לוודא שיש התייחסות ל- 2.5 שעות המובנות כשעות נוספות ולא כשעות רגילות שרק מעבר אליהן משולם גמול ש"נ....
המשך תשובה