שלום. קיבלתי, בירושות שונות, מחצית מדירה אחת ורבע מדירה אחרת. אין ברשותי דירה נוספת או חלק מדירה נוספת. אני מעוניין לקנות דירה למגורים בשבילי. האם דירה זאת תחשב כדירה יחידה לצרכי מס? תודה.

דירה שיש לך בה פחות משליש,לא אמורה להפריע לחזקת דירת מגורים יחידה.
דירה שהתקבלה בירושה ועומדת בתנאי סעיף 49ב(5) גם היא לא אמורה להשפיע על חזקת דירת מגורים יחידה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

דירה שיש לך בה פחות משליש,לא אמורה להפריע לחזקת דירת מגורים יחידה.
דירה שהתקבלה בירושה ועומדת בתנאי סעיף 49ב(5) גם היא לא אמורה להשפיע על חזקת דירת מגורים יחידה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

כאשר הדירה אינה דירתו היחידה של המוריש בעת פטירתו , וגם ליורשים יש דירה נוספת, מלבד דירת הירושה, אז אכן יש חיוב במס שבח, כאשר נוצר שבח במכירת הדירה. לעניין סכום המס- יש לערוך חישוב לפי הנתונים הספציפי...
המשך תשובה