אם אני חותם על חוזה לקניית דירה משומשת, משלם מקדמה ומקבל את הדירה רק לאחר שנה. ממתי מתחיל חישוב ה-18 חודשים עבור מס שבח. מרגע החתימה על החוזה או מרגע העברת הבעלות המלאה בטאבו?

לפי עמדת רשות המסים היום, כאשר קונים דירה שכבר שמשה למגורים ( יד 2 ) , תקופת 18 חודשים, לצורך סעיף 49ב(2) , נחשבת ממועד חתימת חוזה הרכישה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

השאלה היא הגדרה שלה כתושבת ישראל או תושבת חוץ. בשביל להיחשב כתושבת ישראל, ולקבל מדרגות דירה יחידה כתושבת ישראל, היא חייבת להיות בארץ 183 ימים בשנה, מרכז חייה צריך להיות בישראל , והיא צריכה להיות מוכר...
המשך תשובה