רציתי לשאול לגבי ההליך הנדרש להעברת בעלות בדירה לקטין שהוא לא אזרח ישראלי. האם יש מס מתנה/שבח במקרה כזה? מהו גובה מס המתנה במקרה כזה?

קודם כל העסקה דורשת אישור בית משפט , וכמובן הסכמת האפוטרופסים של הקטין.
מבחינת מיסוי - אם הקטין לא מוגדר כ "קרוב " לצורך מס שבח, אז המיסוי יהיה לפי ערכי השוק של הדירה , גם במס שבח וגם במס רכישה.
אם הוא מוגדר כקרוב,, אז לכאורה יש פטור ממס שבח לפי סעיף 62, אך כיוון שהוא תושב חוץ, כנראה יהיה מס רכישה מלא.
אם תפניה אלי עם נתונים מדויקים, אוכל לתת תשובה מדויקת יותר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

הסכם השיתוף תקף גם ללא רישום בטאבו, אבל על מנת שהוא יחייב, בכל מקרה, גם את הרוכש העתידי, במקרה של מכירה ע"י אחד מהצדדים להסכם, יש לרשום אותו בטאבו. מסיבה זו , הערך של הסכם שיתוף שאינו רשום בטאבו- נ...
המשך תשובה