שלום, אבי נפטר והותיר חוב בבנק שעבר לטיפול עו"ד , לנפטר אין ירושה או צוואה רק חובות, האם העו"ד המטפל בחוב יכול לדרוש את החוב מהאלמנה או מילדיה ???
נעמי שלום.
לא. חובות מנוכים מרכוש הנפטר. ככל שאין דבר בעיזבון לא ניתן לפנות לאלמנה או לילדים. ניתן לפנות לאלמנה אם מדובר בחוב משותף
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה