לפני כשנתיים נתתי מרצוני תמונות מהשנים 1967-1981 לחברה להגנת הטבע לצורך כנס מסויים. החברה בחרה שלא לעשות בהן שימוש באותו הכנס. בתקופה האחרונה אני נתקל בתמונותי בתוך מאמרים שונים וכן במאגרי מידע, גוף שלישי אף השתמש בתמונות לצורך הזמנה לכנס אחר. פניתי אליהם בכתב וביקשתי לציין את מקורות הצילום לפחות, אך דבר לא נעשה! כיצד עלי לנהוג?
האם נחתם מסמך בכתב בינך לבין החברה המסדיר את השימוש בתמונות?
אם לא, אתה רשאי לדרוש מכל הצדדים להימנע משימוש בתמונות, לפצות אותך על השימוש שנעשה (החוק קובע פיצויים של עד 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק) וכמובן לדרוש קרדיט מקובל היכן שכבר פורסם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין אביאל שמעוני
055-4317366
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

היי ליטל, לטעמי אין בפנייה יחידה להצעת עבודה, או מתן שירות להוות הפרה של סעיף 30א לחוק התקשורת. כאשר נשלחה הודעה ספציפית ולא כללית, כזו המציעה הצעקה עסקית חד פעמית, קשה לי להאמין שבית המשפט יטיל ע...
המשך תשובה