ניתן להגיש בקשה לייצוגית נגד עירייה שמחייבת ארנונה ביתר בתי עסק כבר שנים?
גבע שלום,
במענה לשאלתך, במידה ומסתבר כי העירייה אכן גבתה ארנונה גבוהה מידי בניגוד לחוק ו/או בניגוד לצו הארנונה, אכן ניתן להגיש בקשה לאישור תביעה ייצוגית, אולם רק בגין התקופה של 24 החודשים שקדמו למועד ההגשה- כך לפי סעיף 21 לחוק תובענות ייצוגיות. יש מגבלות נוספות שנקבעו בפסיקה וצריך לבדוק האם הן מתקיימות במקרה הספציפי.
כמו כן, יש לוודא לפני הגשת התביעה שלא נעשתה "חדילה" מהגבייה כמשמעותה בסעיף 9 לחוק, כי אז הבקשה תידחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
סמי בלטר - משרד עורכי דין
055-4319710
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אם דמי הביטול לא הופיעו בהסכם ההתקשרות ונגבו לפי נוהל פנימי אחיד, ייתכן שיש מקום לבחון עילה משפטית ואף אפשרות לתובענה ייצוגית, במיוחד אם לקוחות רבים חויבו באותו סכום. כדי לבדוק אם כבר מתנהל הליך דומה,...
המשך תשובה