שלום. הבנתי שלאחרונה יצא צו חדש מהרשות לאיסור הלבנת הון, האם צריך לדווח על קופות גמל לרשות המסים או לרשות הלבנת הון? על איזה סכומים צריך לדווח ומה קורה אם לא מדווחים כדין?

אכן, הצו חל על חברות הביטוח. בדומה לצו שחל על הבנקים ועל הנשמי"ם.
אי עמידה בתנאי הצו מחילה סנקציות על חברות הביטוח - החל מעיצומים כספיים ובמקרים הקשים אפילו אישום על "עבירות דיווח" (סעיף 3ב. לחוק איסור הלבנת הון).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גולדמן ושות` - משרד עורכי דין
055-4532711
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

נתוני השאלה אינם מובנים, כגון אם זו הלוואה עסקית או חברית. בכל מקרה, אם כוונתך היא שהינך מעביר לחבר הלוואה בהעברה בנקאית ויום למחרת הוא מחזיר לך את ההלוואה במזומן- אתה מסתכן במעבר על מספר חוקים, כגו...
המשך תשובה