שלום רב, אני מעוניינת לערוך צוואה, ורציתי לדעת, האם אני צריכה אישור של נוטריון או של עורך דין? תודה רבה!
שלום שירן,
חוק הירושה הישראלי מכיר ב-3 סוגים עיקריים של צוואות:
צוואה בכתב-יד - שלא זקוקה לעדים בכלל, בתנאי שהיא נכתבת כולה בידי המצווה ונחתמת על-ידו (כמובן שזו צורת הצוואה הבעייתית ביותר, כי קל מאד לטעון כנגדה אח"כ טענות של זיוף, השפעה בלתי הוגנת, וכו')
צוואה בפני עדים - שצריכה להיחתם על-ידי המצווה בפני שני עדים, לא חייבים להיות דווקא עורכי-דין. כל אדם מעל גיל 18 שאיננו קרוב-משפחה של המצווה יכול לשמש עד. אם כי מקובל שלפחות אחד העדים יהיה עורך-דין שגם יסייע בניסוח הצוואה בצורה חוקית ונכונה.
וצוואה בפני רשות - שנחתמת ע"י המצווה בפני שופט בבימ"ש, או בפני דיין בביה"ד הרבני, או בפני נוטריון. שלושתם נחשבים בעיני החוק כ"רשות" מוסמכת, וזו צורת הצוואה החזקה ביותר שהכי קשה עד בלתי-אפשרי לערער על תוקפה ועל נכונותה. מבחינת נוחות, נוח יותר לקבוע פגישה אצל נוטריון מאשר בביהמ"ש או ביה"ד. הנוטריון, שהוא כמובן גם קודם-כל עו"ד בהכשרתו ובעיסוקו, יכול לסייע כמובן גם בניסוח נכון של הצוואה כך שלא תהיה בעיה בעתיד לקיים אותה.
אז אם את כבר עושה, לכי על האפשרות הטובה ביותר...
בהצלחה !
אורית לוי , עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום בת-אל, בנסיבות שאת מתארת, אין מניעה שעוה"ד שערך את ההסכם, שהוא בהכשרתו גם נוטריון, יאמת את חתימות שני בני הזוג בפניו, אף אם בפועל "ייצג" רק אותך, לכאורה, בניסוח ההסכם - כל עוד הוא מוודא ששני בני...
המשך תשובה