לעיתים, מוגשת לבית המשפט בקשה למתן הוראה למי מהצדדים להציג מסמכים שונים בפני השופט. למשל, אישור בדבר הכנסות כספיות. בקשה זו מוגשת לרוב במסגרת תביעת מזונות, מאחר וגובה ההכנסות הינו חשוב לצורך קביעת שיעור המזונות שיש לשלם. דוגמא לכך במקרה הבא.
יש לך שאלה?
פורום מזונות
פורום הסכם גירושין
פורום חלוקת רכוש
פורום בית המשפט לענייני משפחה
בהליך זה, הוגשה לבית המשפט בקשה להורות למשיב להמציא אישורים בדבר הכנסותיו בשנה שקדמה למועד הגשת תביעת המזונות על ידי המבקשים. המשיב הודה בכך שלא הציג בפני בית המשפט והמשיבים מסמכים אודות הכנסותיו, אך טען שלא היה ניתן לחייבו לעשות כן. לשיטתו, מאחר ובמסגרת כתב ההגנה בתביעת המזונות הוא הודה בסכום ההכנסות שיוחס לו על ידי המבקשים בכתב התביעה, הוא היה פטור מהמצאת המסמכים. עוד נטען שהבקשה דנן הייתה נגועה בחוסר תום לב, שכן היא הוגשה לאחר שהמשיב סירב לחשוף את הכנסותיו בפני המבקשים במסגרת משא ומתן קודם.
הכרעה
לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, השופטת החליטה לקבל את הבקשה. היא קבעה שדווקא סירובו של המשיב להציג בפני המבקשים את תלושי שכרו ופירוט מלא אודות הכנסותיו במהלך המשא ומתן, היה נגוע בחוסר תום לב. שכן, ככלל, משא ומתן אמור להתנהל בדרך מקובלת ובתום לב, תוך חשיפת מירב הפרטים הסבירים בפני הצד השני. לא זו אף זו, נפסק שבעקבות התנהלותו של המשיב במשא ומתן, המבקשים נדרשו להגיש את תביעת המזונות לבית המשפט.
יתרה מזאת, בכתב התביעה נטען שהכנסות המשיב הסתכמו לכל הפחות בסך של 20,000 ₪, והאחרון הודה בכך. אולם, בהודאה זו לא היה בכדי לייתר את הדיון בשאלה מה היו הכנסותיו המדויקות של המשיב, והתשובה לה נדרשה לצורך פסיקת סכום המזונות לה המבקשים היו זכאים. לאור האמור לעיל, השופטת קבעה שהיה על המשיב להמציא לבית המשפט הרצאת פרטים מלאה, לרבות פירוט הכנסותיו מכל מקור שהוא ב-12 החודשים שקדמו להגשת תביעת המזונות. כלומר, הבקשה התקבלה.




