שלום, יש לי שאלה האם מגיע לי תשלום פיצוים ואיך להתנהג.
אני במקצועי מפקח בניין בעל ניסיון רב. לפני ארבע שנים הגעתי לגיל פנסיה אך אני נאלץ להמשיך לעבוד כי הפנסיה שאני מקבל קטנה ואינה מספיקה לכלכלת משפחתי.
עד לפני כחודשיים עבדתי במפעל פלדה בתפקיד מבקר איכות, תפקיד אותו ביצעתי במשך שבע שנים.
השנה המפעל עובר לעיר אחרת ומכיוון שאין סידור הסעות ידעתי שיקשה עלי להגיע כל כך רחוק ולכן החלטתי לנסות למצוא עבודה אחרת הקרובה יותר לביתי.
אחרי חיפושים ארוכים, חזר אלי נציג של חברת בנייה שהוא שותף בה.
בעקבות המלצות חמות של מכריו שעבדו איתי בעבר, הציע לי הנציג לעבוד בחברתו בתפקיד מפקח בניין, תחילה בחצי משרה ובהמשך במשרה מלאה עם רכב צמוד.
כחלק מחוזה העבודה, הובטח לי דמי אחזקת רכב או רכב צמוד, כשעד לקבלת הרכב הצמוד אשתמש ברכבי האישי בהתאם להחזר דמי אחזקת רכב.
כשנדרשנו לסוגיית התשלום, המעסיק טען כי לרו"ח שלו לא היה מחירון לאחזקת רכב, לכן בדקתי אני והבאתי לו את הנתונים מ-"ידיעות אחרונות" - 3.79 ₪ לק"מ.
אפילו הצעתי למעסיק שאקבל תשלום של חצי מהתעריף, כלומר 1.9 ₪ לק"מ עד לקבלת הרכב הצמוד, שהאמנתי שאקבל תוך זמן לא רב (הצעה שאותה הוא קיבל).
עם תחילת העבודה שאלתי את המעסיק כמה שעות הוא מעדיף שאעבוד במהלך חצי המשרה, ארבע או חמש שעות. הוא ביקש שאעבוד חמש שעות ואכן עבדתי בפועל חמש שעות ביום.
עבדתי במקביל על שלושה פרויקטים: בצהלה, בראשון לציון ובבית דגן, ובסה"כ נסעתי כחמש מאות קילומטרים (באמצעות רכבי האישי).
להפתעתי הרבה, לאחר שמונה ימים בתפקיד פוטרתי ללא סיבה נראית לעין.
בעקבות הפיטורים מצאתי את עצמי בגיל 71 בלי עבודה. אני מובטל כבר חודש וחצי, אני מתקשה מאוד למצוא עבודה חדשה בעקבות גילי, ויתכן אף שלא אמצא עבודה כלל.
ברצוני לתבוע מהחברה בה הועסקתי את הדברים הנ"ל:
1. תשלום מלא עבור אחזקת הרכב. – על סך של 900 ₪.
ההסדר שהצעתי למעסיק, בטוב ליבי, היה בהנחה שאמשיך לעבוד אצלו ואקבל בהמשך רכב.
2. שכר עבור חמש שעות עבודה ביום שעבדתי בפועל, במקום ארבע שעות עליהן קיבלתי שכר. על סך של 487 ₪.
3. פיצוי על אובדן עבודה במשך שלושה חודשים, היות ועזבתי את עבודתי הקודמת עקב כך שנשכרתי לעבודה בחברה, וכעת נותרתי ללא עבודה וייקח לי חודשים רבים למצוא חדשה, אם בכלל. על סך של 22,500 ₪ (7,500 X3 משכורות), השכר שסוכם בחוזה בינינו על משרה מלאה.
4. סה"כ סכום התביעה: 23,887 ₪.
אשמח לחוות דעתכם,
תודה