בתאריך 6.8.12 הגעתי למרכז השרות של חברת סלקום. עמדתי בתור, הגעתי לנציג. ביקשתי שני דברים פשוטים:
האחד – לפתוח את המכשיר שלי לכל החברות (סים-פרי), ולשחרר את הנעילה הנוכחית שלו לסלקום בלבד.
והשני - לוודא שחסומה לחלוטין כל אפשרות של גלישה סלולארית באינטרנט מהמכשירים שלי, למעטWIFI בשני הקווים שברשותי. כדי לוודא ולהדגיש את החשיבות של העניין, אמרתי כי אני כעת מחליפה מכשיר סלולארי למכשיר חדש, שיש לו יכולת טכנית לגלוש, ואני מאד מבקשת שלא תהיינה טעויות ואמצא חיובים בגין גלישה.
באשר לסוגיית הגלישה - הנציג הבטיח לי שחסומות כל אפשרויות הגלישה בשני החשבונות שלי בוודאות. עד כדי כך נחרץ היה הנציג, שגם הוסיף ואמר שהוא לא מחליף לי את הסים לדור-3 כדי לא תהיה בכלל אפשרות של גלישה דרך המודם הסלולארי אצלי, כי בהעדר חבילת גלישה זה מאד יקר (מילים שלו).
באשר לסוגיית פתיחת הסים – אמרו לי שזה מצריך התערבות של טכנאי בכיר, שאינו נמצא כרגע, ושיתקשרו אלי תוך כמה שעות לבצע זאת בטלפון.
אני אחסוך את כל ההתנהלות הארוכה והמייגעת שארכה כמה ימים -הבטיחו שיתקשרו ולא התקשרות אני התקשרתי, הטכאי לא היה, שוב הבטיחו שיחזרו ושוב אף אחד לא התקשר. הגעתי שוב למרכז שרות, ושוב חזרתי ושוב הגעתי. עד ששוב הלכתי למרכז השרות של סלקום. שוב בעלויות של דלק, שוב שעות עבודה יקרות מפז שאיני מקבלת עליהן משכורת בעודי ממתינ, ולאחר כמה נסיונות הסוגיה טופלה.
שמחה וטובת לב , חשבתי שבזה סוף-סוף נסתיימו תלאותיי, ושבתי הביתה.
למחרת בבוקר גיליתי לתדהמתי כי מכשיר הסלולאר שלי מתחבר לו אוטומטית לאינטרנט דרך הגלישה של סלקום. המומה וכועסת – התקשרתי שוב למרכז השרות של סלקום.
הנציג שענה אמר שאין לובעיה לחסום את השרות ולזכות על החיוב שנעשה למרות בקשת החסימה, אם רק אתן לו את 4 הספרות האחרונות של כרטיס האשראי, שלא היו ברשותי בעותה העת. היות ולא היו לי – הוא סרב לחסום או לזכות.
חיכיתי עד שהכרטיס יהיה ברשותי, והתקשרתי שוב למרכז השרות הטלפוני של סלקום, נתתי את 4 הספרות האחרונות של הכרטיס וביקשתי שיזכו אותי ושיחסמו כבר את השרות הזה.
הנציגה ענתה לי כך: "אין לנו שום תעוד שהיית במרכז שרות וביקשת לחסום את הגלישה. ולכן אני לא יכולה לזכות אותך". לא עזרו כל ההסברים, לא עזרו כעסיי ולא נענו בקשותיי לדבר עם מנהל. זו התשובה - לא יכולים לזכות אתך, כי מעולם לא ביקשת לחסום.
חברת סלקום מרמה אותי כלקוחה, חולבת ממני כספים שלא כצדק ושלא כדין, ופולשת לכיסי, תוך ניצול העובדה שמספר כרטיס האשראי שלי ברשותם, והם יכולים לחייבו ככל שעולה על רוחם. כשהודעתי שאני אחסום את הוראת החיוב של כרטיס האשראי, כי גונבים ממני, ענתה לי הנציגה כי רק אני אפסיד מזה – כי יגבו ממני קנסות.
האם יש מה לעשות? האם אני יכולה לבטל את הוראת החיוב של כרטיס האשראי בתואנה כי גונבים ממני כספים שלא כדין?