שמי עידו מרום וברצוני לשתף אותך בעיצומו של הליך מוזר ופוגע מול חברת אורנג' , אני מאוד מקווה שבמידה וייראה לנכון תוכלי להביא מנסיונך עתיר הידע עצה צרכנית או משפטית
1.לפני כחודשיים רכשנו אני ואשתי בעסקה כוללת של 10000 שח שני מכשירי
סמסונג Galaxy S2 והתחייבנו להמשך תוכנית קיימת לעוד 18 חודשים
2.השבוע, מכשירה של אשתי "ננעל" ספונטנית ב " מצב טיסה" – כלומר המכשיר לא מחובר לרשת ולא מתקשר עם רשתות אלחוטיות.
אשתי ניסתה מס' פעמים לשווא לנסות להוציא את המכשיר ממצב טיסה מאחר שלא הצליחה, היא פנתה לנק' שרות של אורנג' בקניון הנגב בבאר שבע.
3.לאחר המתנה ממושכת, נאמר לה ע"י אחד הנציגים כי גם הוא לא יכול לעזור לה לשנות חזרה את הגדרות המכשיר ועליה לגשת לנק' אחרת עם שרותי מעבדה.
אשתי המשיכה לנק' שרות במתחם BIG בבאר שבע, שם לאחר ניסיון קצר של איפוס/ שינויי הגדרות הוחלט לשלוח את המכשיר להמשך תיקון במעבדה המכרזית של אורנג'. תאריך הפקדה – 10.1.12 , מס פניית תיקון - 343499208
4.יום לאחר מכן, יצר איתנו קשר נציג של חברת אורנג' והכריז לנו בזאת כי המכשיר לא ניתן לתיקון מאחר בבדיקה התגלה שאנחנו פרצנו את המכשיר ברמה התוכנה וניסינו באופן פיראטי לצרוב תוכנה לא חוקית שלא מאושרת (או משהו כזה..) ואורנג' לא מתעסקת עם לקוחות שעברו על החוק ופרצו מכשירים ולכן עלינו לשלם השתתפות עצמית ע"ס 1000 ₪ על מנת לקבל מכשיר אחר עם "מוח" פנימי תקין.
5.לאחר ההלם והעלבון הראשוני, הסברנו לאותו נציג שאין כך הדבר. המכשיר שמור מאוד ומעולם לא ניסינו לפרוץ/לשנות או להוסיף תכנים לא חוקיים למכשיר, יתרה מכך , המכשיר עובד עם תוכנת אנדרואיד המבוססת על קוד פתוח וכל התכנים החינמיים שהורדנו מאתרי הסלולר של אורנג' והחנות המקוונת של אנדרואיד הם חוקיים ומאחר שהמכשיר רק בן חודשיים עדיין לא עשינו בו שימוש כה נרחב והכי חשוב – אנחנו לא עשינו דבר כזה. המכשיר אפילו לא נטען מעולם דרך מחשב (יש כזו אופציה לחבר את המכשיר למחשב ביתי/לפטופ והוא ייטען)
אנחנו מעולם לא הורדנו מהמכשיר למחשב וההפך תמונות / משחקים / תכנים – כל הרציונל הוסבר לאותו נציג אך לשווא – גם עם שיחות מנהל לאחר מכן הוכרז והוחלט שאנו עברנו על החוק, אורנג' לא מכירה בתקלה הזו מאחר שלטענת כל הנציגים, מנהלים והטכנאים אנחנו עברייני טכנולוגיה מתקדמים עם אביזרי פריצה וקידוד שחיבלו במוח של המכשיר.
6.ביקשנו את המכשיר חזרה. רצינו להחזיר את המכשיר לנק' שרות ומשם להמשיך את התהליך בצורה מסודרת מול גורם טכני בכיר ורצינו לקבל הוכחות לוגיות/טכניות להאשמות של חברת אורנג'. בתאום הציפיות אישרו לנו להחזיר את המכשיר חזרה, והיינו אמורים לסור לנק' השרות ב12.1.12 ע"מ להמשיך את התהליך.
7. גם כאן מתברר, אורנג' לא הצליחו לעמוד בכך והמכשיר לא חזר כמצופה. לאחר שיחה מאוד קשה ופוגעת עם מנהל טכני טלפוני, הוא "נזכר" בסופו של דבר שאותו טכנאי שלכאורה זיהה נזק או חבלה מכוונת בתוכנת ההפעלה של המכשיר רצה בעצם לקבל חוות דעת של היצרן ולכן, אם זה בסדר מצידינו המכשיר יעוכב לפחות עד ה16.1.12 במעבדות של אורנג' ורק אז הוא יוחזר... כמובן שאישרנו את ההליך הזה מאחר שאין אנו מסתירים דבר וההפך הוא – חשוב לנו להוכיח בכל צורה אפשרית עד כמה אורנג' טעו בכך שהם מאשימים אותנו כפושעים ועבריינים מן השורה.
8.ראוי לציין, לאחר בדיקה ושיטוט קצר באינטרנט, התברר כי זו תופעה נדירה אך מוכרת שמכשיר כה מתקדם יחווה קריסה תוכנתית כזו או אחרת ויש מעבדות פרטיות שמוסמכות לטפל במכשירי סמסונג שיכולים לשחזר את התוכנה בעלות סמלית של עד 100 ₪ (לא 1000 כמו שאורנג' מקווים לקבל) – ויותר מכך, מאחר ומכשיר מבוסס על מערכת הפעלה פתוחה, מתברר שאם אני רוצה, אני יכול לעדכן איזה גרסה שאני חפץ בה ויש מדריכים כתובים ומסודרים גם איך לעשות זאת - ואת כל המידע הוצאתי דרך אתר סמסונג העולמית.
לסיכום: הועמדנו בסיטואציה קשה ולא מוכרת. אנחנו אמנם עובדים בתחום ההיי-טק אך נישת תוכנות/פריצות וקומבינות הסלולר זרות לנו.
אנחנו לקוחות שומרי חוק (באופן כללי..) ותיקים מאוד, עם רקורד כלכלי מושלם וללא בעיות גבייה וכמובן ללא ניסיונות הונאה והפעם, אנו חשים ללא עוול בכפינו שפשוט מאשימים אותנו בצורה בוטה ופוגעת במשהו שלא עשינו.
קשה לתאר את תחושת החוסר אונים ועד כמה מקומם כל הנושא הזה