שלום,
לפני כחודש וחצי קניתי רכב מחברת השכרה וליסינג מאוד מוכרת ומובילה, לא אפרסם את שמה.
מדובר ברכב שנמצא כ3 שנים על הכביש ללא תאונות ולא עבר תיקוני גדולים.
כאשר לקחתי את הרכב לפני הקנייה למכון מורשה הבודק אמר לי חד משמעית שיש לפנות למוסך מורשה על מנת לקבל הצאת מחיר על החלפת תיבת ההילוכים, כי היא לא תקינה.
בנוסף התגלו בעיות נוספות כגון: בלמים אחוריים לא תיקניים, ורצועת מנוע.
החזרתי את תוצאות הבדיקה למנהל הסניף שאמר לי שהרכב יישלח למוסך מורשה של הרכב, ויעשו לו את כל הטיפולים הדרושים.
הרכב שהה כשבועיים במוסך וכעבור שבועיים נמסר לי שלאחר בדיקה במוסך נמצא כי הבעיה היא לא בתיבת ההילוכים אלא בפחית שנמצאת ע"י האגזוז, ולטענתם התקלה תוקנה, כמו כן הבלמים והרצועת מנוע.
קניתי את הרכב לאחר שדרשתי מפורשות כתב אחראיות על הגיר בנוכחות של אבי נאמר לי ע"י מנהל הסניף שאני מקבל אחראיות מלאה על תיבת ההילוכים.
כעבור כ שלושה שבועות, במהלך נסיעה התפוצצה לי המשאבת בלם האחורי ימני, בעקבות הפיצוץ (לטענת המוסך) נשבר חיישן ABS והמיסב של אותו גלגל.
הכנסתי את האוטו למוסך שם הוא היה כ9 ימים (בינתיים הייתי מושבת כי אין לי רכב).
כעבור כמה ימים גליתי גם שהסוויץ' אינו יושב כמו שצריך והוא זז, מה שמקשה עליי להוציא את המפתח בכל פעם, ובאותו יום במהלך הנסיעה נדלקה לי נורת אזהרה והודעה "check gearbox" בלוח מחוונים.
מבירור קצת באינטרנט מדובר בבעיה די חמורה ועכשיו אני שוב מושבת כי הרכב צריך להכנס שוב למוסך.
שאלתי היא האם לאור המקרים המאוד מוזרים האלה, של כל כך הרבה תקלות ברכב שהיה אמור להיות 100% תקין בהתחייבות החברה, יש באפשרותי לקבל פיצויים או לבטל את העסקה ולהחזיר את הרכב כיוון שמכרו לי רכב פגום במרמה?