אבי מתכנן להעביר במתנה לאחי ולי מגרש שקיבל בירושה ועליו בית ישן. לא ברור לי אם העברה כזו נחשבת לעסקה במובן זה שאבי יוכל אח"כ למכור (יחד עם אמי) רק עוד דירה אחת במס ליניארי חדש (עם פטור עד 2014) או שהעברה כזאת במתנה לא מגבילה את הורי ולא מבזבזת להם עסקה במס ליניארי? חדש והם יוכלו למכור 2 שתי במס המיטיב.
הפטור הניתן על פי סעיף 62 לחוק אינו קשור לחישוב מס שבל ליניארי (רק בעקיפין- אך לא רלוונטי לשאלה שלך).
ניתן יהיה להעביר הדירה בפטור על פי סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין ולמכור דירה נוספת בפטור רגיל במגבלות מסוימות (שווי כולל של 2 הדירות).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שלם שלום, אני מניחה שהתכוונת למס הרכישה ולא למס השבח. שווי מס הרכישה נקבע בהתאם לשווי שוק (ריאלי ועדכני) של הנכס אילו היה נמכר בשוק החופשי. לתשומת ליבך, בעסקאות מתנה מקרוב חיוב מס הרכישה לפי 1/3 ...
המשך תשובה