שאלה במיסוי מקרקעין: לבן זוג ישנה דירה והוא מעוניין להעביר 50% מהזכיות לבת זוג. האם הוראות סעיף 49א מונעות פטור לפי סעיף 62? תודה!
לא ברור לי מה הקשר של ס' 49א.
ניתן להעביר את הדירה ללא תמורה על פי סעיף 62. אם זו הדירה היחידה של בני הזוג והם מתגוררים בה אזי האשה תהיה פטורה גם ממס רכישה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אורית שלום, ככלל, העברה ללא תמורה מאם לבתה עשויה להיות פטורה ממס שבח ויחול חיוב מס רכישה רק של 1/3 (ככל שאין נכסים נוספים לבד המתנה בבעלות בתך, ייתכן ובפועל לא יחול חיוב כספי במס הרכישה או שיהא חיוב ...
המשך תשובה