שלום חבר בקבוצת רכישה שנמצאת בשלבי בנייה מעוניין לרכוש דירה חלופית במחיר למשתכן. מאחר והדירה בקבוצה טרם נמסרה (צפי עוד כשנה), יאלץ לשלם מס שבח. האם ניתן לבקש הארכה לתקופה בה נדרש למכור את הדירה (18 חודשים)? המטרה להשאר עם דירה אחת (מחיר למשתכן). אם כן, כיצד עושים זאת בהחלטת מיסוי מקדמית? או באופן אחר?
השאלה נוסחה באופן לקוי ובלתי ברור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנסה לנסח זאת אחרת.
בעלי זכות בקבוצת רכישה, מסירת דירה עוד 6 חודשים.
כעת רוכשים דירה חלופית מקבלן, אשר המסירה עוד 24 חודשים.
עד מתי עליהם למכור את הדירה של קבוצת הרכישה על מנת לקבל פטור ממס שבח וממס רכישה?
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

סיגל שלום. המקרה המתואר שלך הוא בדיוק הסיבה שכדאי לבחון ייעוץ לפני עסקה מאשר לאחריה. על פי הוראות סעיף 49ב יש אפשרות לקבל פטור בעת מכירה רק אם יש "אחד" מבין החריגים - להלן הנוסח: 49ב. המוכר...
המשך תשובה