שלום, מכרנו נכס מסחרי מירושה ושילמנו דמי היוון לנכס, הקונה קיבל הוראת תשלום מס רכישה של 6% מסכום דמי ההיוון. הקונה טוען שמי שאמור לשלם את מס הרכישה על דמי ההיוון הינו מוכר הנכס ולא הוא כקונה. האם הקונה צודק? (חוזה המכירה נחתם בתאריך 10/1/2022 ודמי ההיוון שולמו על ידנו בתאריך 2/2022).
שלום רב,
את מוזמנת לפנות למשרדי לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
משרדנו מלווה ומוביל עסקאות רבות במשק, הן מצד הרוכשים והן מצד הקונים.
תכנון מס נכון יכול להקנות פטורים והנחות בסכומים משמעותיים.
בכבוד רב,
שמעון האן משרד עורכי דין ונוטריון
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שרון שלום רב. בעיקרון בעת מכירת נכס שהוא דירת מגורים יחידה של המוריש עשוי לחול פטור ממס שבח בהתאם להוראות סעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין. יחד עם זאת יש מספר תנאים נוספים שיש לקיים. ההמלצה היא...
המשך תשובה