שלום. אנחנו 4 אחים. יש ברשותנו דירת ירושה. זאת היתה הדירה היחידה של המוריש. האם במקרה של מכירת הדירה אנו היורשים והבעלים של הנכס מחויבים במס שבח?

שרון שלום רב.
בעיקרון בעת מכירת נכס שהוא דירת מגורים יחידה של המוריש עשוי לחול פטור ממס שבח בהתאם להוראות סעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין.
יחד עם זאת יש מספר תנאים נוספים שיש לקיים.
ההמלצה היא לבצע מכירה של הזכויות לאחר בדיקת מס השבח שיחול. את מוזמנת לפנות למשרדנו ונשמח לסייע בבדיקה ומכירת הזכויות.
בברכה,
עו"ד אושר אלקיים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

ענת שלום רב. חישוב פחת נעשה על פי נהלי הרשות. העיקרון הוא הפחתה של 2% לכל שנה בה הדירה הייתה מושכרת, לפי שווי הדירה במועד רכישתה. שווי הדירה מוצמד לשווי, ויש לבחון הפחתה של עלויות הבניה והתמורה ...
המשך תשובה