בעת מכירת דירה חדשה שהתקבלה אחרי פרוייקט תמא 38 2, יש להוסיף פחת רעיוני עבור השנים בהם הושכרה. מה בסיס השווי לפחת אחרי קבלת הדירה החדשה ז? האם שווי הרכישה ההיסטורי מוצמד בתוספת עלויות הבניה או שווי הדירה החדשה בגמר הבניה ?

ענת שלום רב.
חישוב פחת נעשה על פי נהלי הרשות.
העיקרון הוא הפחתה של 2% לכל שנה בה הדירה הייתה מושכרת, לפי שווי הדירה במועד רכישתה. שווי הדירה מוצמד לשווי, ויש לבחון הפחתה של עלויות הבניה והתמורה המופחתת שאמורים להתקבל.
בברכה,
אושר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

סיגל שלום. המקרה המתואר שלך הוא בדיוק הסיבה שכדאי לבחון ייעוץ לפני עסקה מאשר לאחריה. על פי הוראות סעיף 49ב יש אפשרות לקבל פטור בעת מכירה רק אם יש "אחד" מבין החריגים - להלן הנוסח: 49ב. המוכר...
המשך תשובה