בבעלותי מבנה מסחרי שעומד ריק ונטוש תקופה ארוכה, ומצבו הפיזי לא מאפשר שימוש עד שיעבור שיפוץ יסודי. האם ניתן לקבל פטור מארנונה?

1. על פי סעיף 330 לפקודת העיריות ניתן לתת פטור נכס לא ראוי לשימוש לשלש שנים, לאחר מכן חמש שנים ישלשלם ארנונה לפי הסיווג הכי נמוך שניתן לקבוע לפי השימושים המותרים בתבע.
לאחר מכן, הפטור יינתן כל עוד מצב הנכס נותר אותו דבר
2. אבל יש תנאים שצריך להוכיח למה הנכס אינו ראוי לשימוש כולל אפילו אחסנה. הרשויות מתעקשות בדרך כלל שהנכס ראוי לשימוש כל שהוא אז יש לנהל הליכי השגה וערר למול ועדת הערר
יש קריטריוניים שונים להוכחת מצב הנכס וזה תלוי מצבו הפיסי, הקירות , התקרה, החלונות האם קיים עובש או סכנה לשימוש וכו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין אורית פפר
055-4532979
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

בעיקרון ניתן לחייב אם הקירוי מקרה שביל מרוצף כמבנה אלא אם כתוב ספציפית בצו בארנונה שבגין פרגולה המקרה גינה מרוצפת מחייבים אחרת. זה לא חיוב כפול שכן אתה משלם בבית גם בגין קומה ראשונה וגם שניה כאשרהרצפ...
המשך תשובה