שלום רב, אני רוצה לקנות דירה, ואין לי מספיק כסף לקחת משכנתא. ההורים של בעלי רוצים להעביר לחשבון הבנק שלנו כסף כדי שנוכל לעשות זאת. האם זה חוקי? תודה

אכן המהלך חוקי, אם מבצעים אותו כדין ואם הכספים כשרים. הוא מצריך הסדרה של מסמכים, הן בשמירה על זכויות המעבירים והן בדיווחים השונים כולל הדיווח למס שבח שבח.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גולדמן ושות` - משרד עורכי דין
055-4532711
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אכן, הצו חל על חברות הביטוח. בדומה לצו שחל על הבנקים ועל הנשמי"ם. אי עמידה בתנאי הצו מחילה סנקציות על חברות הביטוח - החל מעיצומים כספיים ובמקרים הקשים אפילו אישום על "עבירות דיווח" (סעיף 3ב. לחוק איס...
המשך תשובה