• עו"ד סיגלית ישעיהו

    בעלת ותק של מעל מ-20 שנים כעו"ד משפחה, ירושות, צוואות וליווי למשפחות מול רשויות הרווחה. בנוסף מלווה עו"ד בנושא אשפוז בכפיה, הגירה, ויזות עסקים, לימודים באנגליה וארה"ב.

אושפזתם במוסד פסיכיאטרי בהליך של אשפוז כפוי או שקרוב משפחתכם אושפז בהליך של אשפוז כפוי? מעוניינים לערער על החלטת הפסיכיאטר המחוזי בעניין אשפוז בכפייה או על החלטת הוועדה הפסיכיאטרית בערעור על אשפוז בכפייה?

 

כל אדם רשאי להגיש ערר לוועדה הפסיכיאטרית על החלטה של פסיכיאטר מחוזי לאשפז בכפייה, לאו דווקא המטופל או קרובו. לעומת זאת, על החלטת הוועדה הפסיכיאטרית רשאים לערער החולה, קרובו או היועץ המשפטי לממשלה. את הערר על החלטת הפסיכיאטר המחוזי ניתן להגיש כל עוד צו האשפוז הכפוי בתוקף. הערר יוגש בכתב ועליו להיות מפורט ומנומק, כאשר הוועדה הפסיכיאטרית תדון בערר לא יאוחר מחמישה ימים מיום הגשתו.

 

ערעור על החלטת הוועדה הפסיכיאטרית יוגש לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מהמועד, שבו נמסרה לחולה או ליועץ המשפטי לממשלה ההחלטה של הוועדה. בית המשפט המחוזי ידון בערעור בהרכב של שופט אחד.

 

לפניכם משרדי עורכי דין העוסקים בהגשת עררים על החלטות הפסיכיאטר המחוזי והוועדה הפסיכיאטרית בענייני אשפוז בכפייה. בחרו עורכי דין והגישו פנייה ללא התחייבות מצדכם או מצד עורך הדין.